Telefonul mobil la care ţipi ca să se încarce, ultima invenţie în materie de gadgeturi

Cercetătorii de la Universitatea Sungkyunkwan din Seul au inventat un gadget care va permite încărcarea bateriei telefonului în timp ce vorbeşti la el, transformând sunetul în electricitate.

1303 afișări
Imaginea articolului Telefonul mobil la care ţipi ca să se încarce, ultima invenţie în materie de gadgeturi

Telefonul mobil la care ţipi ca să se încarce, ultima invenţie în materie de gadgeturi (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)


Cu cât volumul vocii este mai ridicat, cu atât telefonul se va încărca mai repede. Invenţia ar putea fi de mare ajutor pentru cei care ramân des fără baterie în mijlocul unei conversaţii, relatează dailymail.co.uk.

Există totuşi temeri cum că invenţia va fi folosită drept scuză pentru cei care obişnuiesc să deranjeze prin conversaţii telefonice zgomotoase în locuri publice.

Tehnologia ar putea fi folosită şi pentru a încărca playere audio, fredonarea melodiilor fiind suficientă pentru a ridica nivelul bateriei.

"Mai multe variante au fost încercate pentru a găsi surse de energie din mediul înconjurător. Sunetul, care există în viaţa noastră de zi cu zi, a fost însă trecut cu vederea. Asta ne-a motivat să construim sistemul bazat pe transformarea vocii, a muzicii sau a altor zgomote în electricitate"a spus Sang-Woo Kim, de la Universitatea Sungkyunkwan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici