Telenovela "Iubire şi onoare" va avea premiera luni, Acasă - VIDEO

"Iubire şi onoare", prima telenovelă românească filmată full HD, o poveste fascinantă despre crima de onoare, trădare şi iubire, are premiera luni, de la ora 20.30, pe Acasă, informează postul de televiziune.

1057 afișări
Imaginea articolului Telenovela "Iubire şi onoare" va avea premiera luni, Acasă - VIDEO

Telenovela "Iubire şi onoare" va avea premiera luni, Acasă (Imagine: www.acasatv.ro)

De la ora 19.30, evenimentul de lansare a telenovelei va fi transmis în direct Acasă, la "Poveştiri adevărate", dar şi pe site-ul www.acasatv.ro. Totodată, de la ora 21.30, Acasă a pregătit o ediţie specială a emisiunii "Poveştiri de noapte", cu reacţii la cald după vizionarea primului episod.

Marea premiera a telenovelei "Iubire şi onoare" va avea loc luni, 20 septembrie, de la ora 20.30, pe postul Acasă, urmând să prezinte telespectatorilor farmecul şi misterul lumii arabe, secvenţe pasionante de dragoste, dar şi multe momente pline de umor.

Cel mai spectaculos proiect MediaPro Pictures va fi difuzat de luni până joi, de la ora 20.30, Acasă.

Şeicul Amir bin Hussein el Jisr (Radu Vâlcan) este fiul cel mai mic al emirului Hussein, conducătorul micului şi bogatului emirat al luminii Beled el Nur, un bărbat bogat, posesorul mai multor mine de diamante. Brunet, înalt şi misterios, Amir are femeile la picioare, dar se îndrăgosteşte iremediabil de Ilinca Stuttman (Mădălina Drăghici), o tânără româncă de 23 de ani din Constanţa.

"Iubire şi onoare", prima telenovelă românească filmată full HD, vorbeşte despre realitatea din societatea arabă, despre regulile scrise şi nescrise ale lumii musulmane, despre crima de onoare, un subiect extrem de discutat pe plan internaţional, cât şi despre o poveste de iubire adevărată, care are de înfruntat prejudecăţile şi resentimentele a două lumi, orientală şi europeană.

"Crima de onoare este un concept cu care multe societăţi europene sunt familiarizate. Suedia este pe locul doi în lume în tristul clasament realizat de Amnesty International. Crima de onoare este un fapt terifiant, rămăşiţă a societăţii medievale, care se petrece acum în multe ţări din lume. În medie, 5.000 de femei sunt ucise în fiecare an, de părinţi, fraţi şi rude apropiate", declară producătorul general, Ruxandra Ion.

La rândul său, Maia Morgenstern mărturiseşte: "Proiectul în care joc este important. Această încercare de transfer, de comunicare între civilizaţia europeană şi orientală, fără a pune semnul «egal», fără a încerca să favorizăm o civilizaţie sau alta, fără a da verdict, această încercare reciprocă de acceptare sau nu, de compatibilitate sau de respingere, iată obiectul, tema proiectului nostru de televizune".

Costel Constantin, actorul care îl interpretează pe Hussein bin Nasser el Jisr, conducătorul emiratului Beled el Nur din telenovela "Iubire şi onoare", spune:

"Crima de onoare este un obicei străvechi din lumea arabă, din nefericire este un gest violent şi absolut, prin care familia trebuie să-şi omoare fata care a fost necredincioasă. Musulmanii au obiceiuri interesante, dar şi lucruri mai ciudate pe care noi nu le înţelegem, dar noi, ca oameni civilizaţi, trebuie să înţelegem felul de a fi al fiecărei culturi. Lucrurile acestea le veţi vedea urmărind povestea telenovelei «Iubire şi onoare», care e ca un drum cu cotloane, întortocheri, dar acesta e şi farmecul ei".

În ceea ce priveşte crima de onoare, Mădălina Drăghici, protagonista telenovelei "Iubire şi onoare", spune: "Ştiam ce presupune, dar am considerat-o mereu o legendă sau cel puţin ceva ce nu se mai practică demult. Am fost surprinsă şi îngrozită să aflu câte femei mor anual din această cauză. Această realitate este expusă obiectiv în telenovela «Iubire şi onoare», iar faptul că este un lucru dur şi de neconceput nu face din noi nişte judecători sau nişte oameni care vrem să schimbăm lumea, ci doar s-o expunem aşa cum este".

Pentru Radu Vâlcan, interpretul şeicului Amir bin Hussein el Jisr, "crima de onoare e ca orice crimă, nu contează că e de onoare sau de altă natură, tot crimă este". "Însă nu toate familiile recurg la acest gest, doar cele foarte tradiţionaliste şi pentru care onoarea e foarte importantă. Femeile care greşesc şi care ar aduce prejudicii numelui familiei respective sunt omorâte pe diverse căi. Lumea trebuie să înţeleagă că noi nu judecăm şi nu criticăm tradiţiile lumii musulmane, doar redăm o realitate care există", spune protagonistul noii producţii de la postul Acasă, Radu Vâlcan.

Adela Popescu spune că telenovela "are toate ingredientele unui serial de succes, are intrigă şi iubire, are contactul cu lumea arabă, dar şi cu lumea celor din «gaşca de Dorobanţi»".

"Telespectatorii o să aibă parte de cea mai frumoasă şi palpitantă poveste de dragoste, pe care au văzut-o vreodată, dintre un arab şi o româncă şi vor vedea ce înseamnă să-ţi trăieşti viaţa după legile Coranului", spune şi Nicoleta Luciu.

Distribuţia telenovelei "Iubire şi onoare"aduce pe micile ecrane un cuplu nou de protagonişti - Mădălina Drăghici şi Radu Vâlcan -, nume mari ale cinematografiei româneşti, ca Maia Morgenstern, Marin Moraru, Costel Constantin şi Dan Condurache, cât şi o suită de actori bine cunoscuţi telespectatorilor postului Acasă, precum Diana Dumitrescu, Adela Popescu, Nicoleta Luciu, Ioana Ginghină, Alexandru Papadopol, Ioan Isaiu, Denis Ştefan, Augustin Viziru şi Răzvan Fodor.

Telenovela "Iubire şi onoare" îi are ca scenarişti pe Simona Macovei şi Sorina Ungureanu şi ca regizori pe Iura Luncaşu, Alex Fotea, Bogdan Dumitrescu, Adrian Tapciuc şi Camelia Popa.

Tot de luni, 20 septembrie, Mădălina Drăghici, Adela Popescu, Cristina Ciobanaşu şi Ioan Isaiu îşi lansează blogurile în care vor scrie, zi de zi, despre experienţe din viaţa personală, întâmplări de la filmări şi îşi vor exprima gânduri sau opinii personale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici