Testamentul lui Pavarotti stârneşte polemici

Ultimul testament al lui Luciano Pavarotti, decedat pe 6 septembrie, le privează pe fiicele mai mari ale tenorului de suma de 15 milioane de euro, care va reveni exclusiv celei de-a doua soţii a sa, o decizie care a stârnit polemici în familie, informează presa italiană de marţi, transmite AFP.

6 afișări
Imaginea articolului Testamentul lui Pavarotti stârneşte polemici

Testamentul lui Pavarotti stârneşte polemici

Ultimul testament al tenorului, redactat pe 29 iulie, cu cinci săptămâni înainte de moartea sa, a fost citit luni de cei trei avocaţi ai celei de-a doua soţii, Nicoletta Mantovani.

În timp ce versiunea precedentă, redactată pe 13 iunie şi care rămâne valabilă, distribuie moştenirea în mod egal celor trei fiice ale tenorului provenite din prima sa căsătorie, celei de-a doua soţii şi fiicei lor în vârstă de 4 ani, ultimul testament conţine o clauză care priveşte proprietăţile imobiliare din New York.

Pavarotti i-a lăsat moştenire exclusiv Nicolettei Mantovani cele trei apartamente din Central Park, New York, şi diverse bunuri printre care se numără tablouri de Henri Matisse, care se ridică la o sumă totală de aproximativ 15 milioane de dolari. Tenorul a creat în acest scop, cu doar câteva zile înainte de a muri, un fond fiduciar.

"Acest lucru ne surprinde", a declarat pentru publicaţia La Repubblica avocatul celor trei fiice ale tenorului provenite din prima căsătorie, Fabrizio Corsini.

"Noi ştiam doar de testamentul precedent, redactat pe 13 iunie, prin care clientele mele primeau partea prevăzută prin lege şi prin care Nicoletta Mantovani era numită legatar universal. Lucrurile au luat, însă, o turnură diferită. Vrem să verificăm data la care a fost creat fondul fiduciar şi să cerem o evaluare a patrimoniului", a spus avocatul.

"Dacă descoperim un prejudiciu grav, vom pune la punct un plan de restituire a drepturilor celor trei fiice. Vom face acest lucru fără polemici şi mai târziu, deoarece clientele mele nu se grăbesc", a spus Corsini.

Averea lui Luciano Pavarotti, care include, printre altele, câteva proprietăţi imobiliare la New York, în Italia şi în Monte Carlo, a fost evaluată de presa italiană la 250 de milioane de lire sterline (368 de milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici