The Beatles în sens "invers". Fotografia opusă celebrei coperte "Abbey Road" scoasă la licitaţie

O fotografie considerată rară, care îi prezintă pe cei patru membri ai trupei The Beatles traversând în sens "invers" celebra Abbey Road, va fi scoasă la vânzare la sfârşitul acestei luni, la o licitaţie unde ar putea fi vândută cu 9.000 de lire sterline (11.200 euro).

140 afișări
Imaginea articolului The Beatles în sens "invers". Fotografia opusă celebrei coperte "Abbey Road" scoasă la licitaţie

The Beatles în sens "invers". Fotografia opusă celebrei coperte "Abbey Road" scoasă la licitaţie (Foto: nme.com)

Instantaneul, realizat de fotograful scoţian Iain Macmillan, îi prezintă pe cei patru muzicieni britanici mergând de la dreapta spre stânga pe trecerea de pietoni din faţa studioului de înregistrări din Londra unde au realizat albumul "Abbey Road", în 1969 - direcţie opusă faţă de aceea care apare în fotografia de pe coperta materialului discografic, devenită celebră în lumea întreagă, relatează nme.com.

Există şi alte câteva diferenţe notabile: în fotografia rară, Paul McCartney poartă o pereche de sandale în loc să meargă în picioarele goale, aşa cum o face în fotografia cunoscută de toată lumea. Ţigara pe care o ţine în mâna dreaptă în versiunea de pe coperta albumului lipseşte în fotografia care va fi scoasă la licitaţie.

Insolita fotografie face parte dintr-un lot de 25 de obiecte care sunt scoase la vânzare de un colecţionar privat.

Obiectele care au aparţinut sau care au legătură cu trupa The Beatles sau cu membrii acesteia ating cu regularitate preţuri mari la licitaţii. În 2011, un document care atestă faptul că "Cei Patru Fantastici" - aşa cum erau supranumiţi membrii grupului britanic - au refuzat să susţină un concert în faţa unui public despărţit pe criterii rasiale a fost vândut cu 23.000 de dolari.

Paul McCartney a format alături de John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici