The Cranberries îşi scurtează turneul sud-american

Grupul de rock irlandez The Cranberries a anunţat, marţi, că îşi anulează ultimele trei concerte pe care ar fi trebuit să le susţină în Mexic, în cadrul turneului sud-american, din cauza unei probleme medicale a solistei Dolores O'Riordan.

12 afișări
Imaginea articolului The Cranberries îşi scurtează turneul sud-american

The Cranberries îşi scurtează turneul sud-american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din cauza unei infecţii în gât de care suferă cântăreaţa Dolores O'Riordan, restul reprezentaţiilor prevăzute în Mexic au fost anulate", informează grupul The Cranberries.

Organizatorii nu au anunţat deocamdată dacă aceste concerte vor fi reprogramate.

Trupa The Cranberries, care ar fi trebuit să cânte, marţi seară, la Ciudad de Mexico, îşi anulase anterior şi concertul de vineri, 12 februarie, din Caracas (Venezuela) şi l-a scurtat pe cel susţinut la Guadalajara, luni, în prima etapă a turneului mexican.

Mexicul este ţara în care The Cranberries ar fi trebuit să îşi încheie, duminică, turneul din America Latină, început pe 26 ianuarie în Chile, continuat apoi în Brazilia, Argentina, Peru şi Ecuador.

Grupul irlandez urmează să revină în Europa, următorul concert fiind programat pe 1 martie, la Lille, un oraş din nordul Franţei.

The Cranberries a dominat decada anilor '90, alături de legende ca Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Nirvana. Una dintre cele mai de succes trupe, The Cranberries revine în forţă, după şase ani de absenţă. Dolores O'Riordan (voce), Noel Hogan (chitară), Mike Hogan (bas) şi Fergal Lawler (tobe) au cântat împreună din nou, pentru prima oară, la începutul anului 2009, lucru care i-a făcut să înţeleagă cât de mult şi-au lipsit unii altora.

Au revenit în formula de grup pentru un turneu în Europa şi Statele Unite ale Americii. 2010 va marca şi lansarea unui nou album, după ce, anul trecut, The Cranberries au sărbătorit 20 de ani de activitate muzicală.

Trupa The Cranberries are în palmares peste 14 milioane de discuri vândute doar în SUA, patru albume în Billboard 200 ("Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", "No Need To Argue", "To the Faithful Departed and Bury the Hatchet") şi opt single-uri în topul Modern Rock Tracks chart din Billboard Magazine, barometrul industriei muzicale internaţionale.

The Cranberries va susţine un concert şi în România, pe 20 iulie, pe Stadionul de Rugby-Arcul de Triumf din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici