The Cult, Godsmack şi Guns N'Roses, invitaţi la Rock the City 2012. Ce trupe vor mai cânta la festivalul organizat la Romexpo

The Cult, Godsmack şi Guns N'Roses se numără printre trupele care vor cânta la ediţia din 2012 a festivalului Rock the City, care va avea loc între 29 iunie şi 1 iulie, la complexul Romexpo din Capitală, potrivit organizatorilor, D&D East Entertainment.

673 afișări
Imaginea articolului The Cult, Godsmack şi Guns N'Roses, invitaţi la Rock the City 2012. Ce trupe vor mai cânta la festivalul organizat la Romexpo

Ian Astbury, solistul The Cult (Imagine: Mihai Vasile/Mediafax foto)

Line up-ul festivalului este completat de Machine Head, Black Label Society, Ugly Kid Joe, Within Temptation, Saxon, Pentagram, Sweet Savage şi Lostprophets.

Organizatorii au anunţat trupele miercuri, într-o conferinţă de presă care a avut loc în Bucureşti. Totodată, organizatorii au spus că alte 2 - 3 trupe vor fi anunţate în viitorul apropiat.

Anul trecut, Rock the City s-a desfăşurat în Piaţa Constituţiei din Capitală, iar printre trupele care au urcat pe scenă s-au numărat Prodigy, Therapy?, Mike and the Mechanics, Hatebreed, Whitesnake şi Judas Priest.

The Cult este o trupă britanică, înfiinţată în 1983, care îi are în componenţă pe Ian Astbury (solist), Billy Duffy (chitară), Chris Wyse (chitară bas) şi John Tempesta (tobe). Formaţia a devenit cunoscută în Marea Britanie la mijlocul anilor 1980 ca o trupă de post-punk, graţie unor piese precum "She Sells Sanctuary", înainte de a pătrunde în mainstream-ul rockului american, la sfârşitul anilor 1980, ca formaţie care cântă hard-rock, graţie unor single-uri precum "Love Removal Machine" , "Fire Woman" şi "Sweet Soul Sister". Trupa britanică a rămas în memoria iubitorilor de rock graţie albumului "Sonic Temple", lansat în 1989, care a fost bine primit de public şi de criticii de specialitate. Trupa britanică The Cult va lansa în luna mai un nou album de studio, intitulat "Choice of Weapon", primul material discografic al grupului din ultimii cinci ani. Trupa The Cult a mai concertat în România în 2007.

Godsmack este o trupă americană de heavy metal, formată în 1995, de solistul şi compozitorul Sully Erna, chitaristul Tony Rombola, basistul Robbie Merrill şi toboşarul Shannon Larkin. Godsmack a lansat cinci albume de studio, un EP, patru DVD-uri şi o colecţie "greatest hits". Formaţia s-a bucurat de prezenţa a trei albume consecutive în fruntea clasamentului Billboard 200: "Faceless", "IV" şi "The Oracle".

Guns N' Roses a mai concertat în România, pe 21 septembrie 2010, la complexul Romexpo din Capitală. În prezent, trupa Guns N' Roses este formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuţie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitară), DJ Ashba (chitară). De-a lungul anilor, trupa Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai în Statele Unite ale Americii. Fiecare album Guns N' Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.

Machine Head este un grup american de heavy metal, înfiinţat în California în 1991, de Robb Flynn şi Adam Duce, considerat unul dintre pionierii curentului New Wave din rockul american. Formula actuală este asigurată de Robb Flynn (voce, chitară), Adam Duce (bas), Phil Demmel (chitară) şi Dave McClain (tobe). Albumul de debut, "Burn My Eyes", lansat în 1994, a avut mare succes, mai ales în Europa, iar materialul discografic "The Blackening" din 2007 i-a adus formaţiei americane prima nominalizare la premiile Grammy. Albumele formaţiei Machine Head s-au vândut în peste 2,4 milioane de copii în lumea întreagă.

Black Label Society este o trupă de heavy metal înfiinţată de Zakk Wylde, muzician, compozitor şi actor, devenit cunoscut ca fost chitarist al lui Ozzy Osbourne. Trupa a lansat de-a lungul carierei sale nouă albume de studio, unul live, două compilaţii, un EP şi trei DVD-uri. Printre albumele trupei se numără "The Blessed Hellride" (2003), "Hangover Music Vol. VI" (2004), "Shot to Hell" (2006) şi "Order of the Black" (2010). Cel mai recent album al trupei a fost lansat anul trecut şi poartă titlul "The Song Remains Not the Same".

Ugly Kid Joe este o trupă americană de hard rock, din California, ce încorporează în muzica sa diferite stiluri - rock, grunge californian, hard rock şi heavy metal. Cunoscuţi în anii '90, când au lansat trei albume - "America's Least Wanted", "Menace to Sobriety" şi "Motel California", membrii Ugly Kid Joe s-au despărţit în 1997, pentru a se reuni la jumătatea anului 2010. Single-urile cu cel mai mare succes ale trupei sunt "Everything About You" - locul 3 în UK Singles Chart şi clasat în Billboard Top 100 în 1992 - şi "Cat's in the Cradle" - vândut în peste 500.000 de copii în SUA şi clasat pe locul 7 în UK Singles Chart.

Within Temptation este o formaţie olandeză de rock/metal simfonic, fondată în 1996 de chitaristul Robert Westerholt şi cântăreaţa Sharon den Adel. Cu cinci albume de studio în portofoliu - "Enter" (1997), "Mother Earth" (2000), "The Silent Force" (2004), "The Heart of Everything" (2007) şi "The Unforgiving" (2011), dar şi albume în concert şi două EP-uri, trupa a vândut peste trei milioane de discuri la în toată lumea. Within Temptation a participat în august anul trecut la Festivalul Peninsula de la Târgul Mureş.

Saxon este o trupă britanică de heavy metal, înfiinţată în 1976, în oraşul Barnsley din comitatul Yorkshire. Pionier al curentului New Wave din heavy metalul britanic, grupul Saxon a avut opt albume care au ajuns în UK Top 40 în anii 1980 şi numeroase single-uri în Top 20 Single Chart. Între 1980 şi 1987, Saxon a fost considerată una dintre cele mai valoare trupe metal din Europa, dar a avut succes şi în Statele Unite şi în Japonia. În Japonia, single-ul "Motorcycle Man" a rămas în topuri timp de peste cinci luni. Grupul Saxon susţine cu regularitate concerte, iar albumele sale s-au vândut în peste 13 milioane de copii pe plan mondial.

Pentagram este o trupă de heavy metal din statul american Virginia, membrii ei fiind consideraţi pionieri ai doom metal. Trupa a fost foarte prolifică pe scena underground în anii 1970, însă a înregistrat primul album abia la începutul anilor 1980, după ce s-a reunit într-o formulă nouă. De-a lungul timpului, unul dintre membrii constanţi ai trupei a fost solistul Bobby Liebling. Din trupă au făcut parte muzicieni care au format alte grupuri, precum Raven, The Obsessed, Place of Skulls, Internal Void, Spirit Caravan etc. Printre albumele grupului se numără "Pentagram" (1985, ulterior relansat sub titlul "Relentless"), "Day of Reckoning" (1987), "Be Forewarned" (1994), "Review Your Choices" (1999), "Sub-Basement" (2001), "Show 'em How" (2004), "Last Rites" (2011).

Sweet Savage este o trupă metal din Belfast, înfiinţată în 1979, care i-a avut în trecut în componenţă pe celebrul Dio şi pe Vivian Campbell, chitaristul trupei Def Leppard. Formaţia irlandeză a lansat trei albume de studio şi a fost considerată, alături de Iron Maiden, Saxon, Motörhead şi Def Lepard drept unul dintre pionierii curentului New Wave din heavy metalul britanic. Sweet Savage a lansat un nou album de studio, intitulat "Regeneration", în mai 2011.

Lostprophets este o trupă galeză de rock, formată în 1997, iniţial ca proiect alternativ al formaţiei de hardcore punk Public Disturbance. Lostprophets au în portofoliu cinci albume de studio, începând cu "Thefakesoundofprogress" (2001), până la cel mai recent "Weapons" (2012).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici