"Thriller", cel mai influent videoclip din istoria muzicii pop

Videoclipul piesei "Thriller", interpretată de Michael Jackson, a fost votat cel mai influent clip din istoria muzicii pop, potrivit rezultatelor unui sondaj organizat pe platforma online MySpace.

57 afișări
Imaginea articolului "Thriller", cel mai influent videoclip din istoria muzicii pop

"Thriller", cel mai influent videoclip din istoria muzicii pop (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La sondajul organizat de MySpace au participat peste 1.000 de fani, care au avut de ales dintr-o listă cu 20 de videoclipuri selecţionate de critici din industria muzicală.

Videoclipul piesei "Thriller", despre care se spune că a desfiinţat graniţele dintre muzică şi cinema, a obţinut 15,2% din totalul voturilor exprimate.

Pe poziţia a doua s-a situat videoclipul piesei "Here It Goes Again", un hit din 2006 al grupului OK Go, care a obţinut 11,7% din voturi.

Podiumul a fost completat de videoclipul cântecului "Baby One More Time", lansat în 1998 de cântăreaţa americană Britney Spears, care a întrunit 11,2% din voturi.

Topul a fost completat de videoclipurile pieselor:

"Take On Me" (A-Ha - 8,6%), "Hurt" (Johnny Cash - 7,6%),

"Bohemian Rhapsody" (Queen - 5,6%),

"Around the World" (Daft Punk - 5,4%),

"Weapon of Choice" (Fatboy Slim - 4%),

"Sledgehammer" (Peter Gabriel - 3,7),

"Sabotage" (Beastie Boys - 3,5%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici