Thriller politic scris de Bill Clinton şi James Patterson cu "detalii cât mai exacte despre viaţa la Casa Albă" şi "despre lucruri care ar putea să se întâmple"

Fostul preşedinte american Bill Clinton şi cel mai bine vândut scriitor din lume, James Patterson, au colaborat la scrierea unui thriller politic, inspirat din perioada petrecută de primul la Casa Albă şi intitulat "The President is Missing", potrivit bbc.com.

793 afișări
Imaginea articolului Thriller politic scris de Bill Clinton şi James Patterson cu "detalii cât mai exacte despre viaţa la Casa Albă" şi "despre lucruri care ar putea să se întâmple"

Thriller politic scris de Bill Clinton şi James Patterson cu detalii cât mai exacte despre viaţa la Casa Albă şi "despre lucruri care ar putea să se întâmple",

"Îmi plac romanele thriller", a spus fostul preşedinte american într-un interviu pentru BBC. "Citesc enorm de multe. Tocmai am terminat de citit a treia carte din trilogia «Red Sparrow» (de Jason Matthews, n.r.)", a mai spus acesta, adăugând că este şi un fan al creaţiei lui Patterson şi a "devorat" toate cele 25 de cărţi ale sale cu detectivul-psiholog Alex Cross.

Despre noua carte, Clinton a spus că a încercat să ofere detalii cât mai exacte despre viaţa la Casa Albă. De asemenea, deşi este un roman, cartea este "despre lucruri care ar putea să se întâmple", în circumstanţe extreme, de exemplu, dacă preşedintele SUA ar dispărea.

Romanul va fi adaptat într-un serial TV, drepturile fiind cumpărate de compania Showtime. Serialul va fi lansat anul viitor.

În acest sens, Bill Clinton este de părere că George Clooney ar fi foarte potrivit în rolul preşedintelui, "pentru că a mai fost într-o situaţie similară". Clooney a jucat rolul unui colonel american pe urmele unor arme nucleare ruseşti furate, în filmul lansat în 1997 "Pacificatorul/ The Peacemaker".

De asemenea, Clooney "a arătat grozav la nunta" prinţului Harry, care a avut loc la Windsor (Marea Britanie), pe 19 mai.

Bill Clinton a fost preşedintele SUA în perioada 1993 - 2001 şi a mai scris patru cărţi, inclusiv una de memorii, "My Life", iar volumul scris cu Patterson este primul de ficţiune.

În vârstă de 71 de ani, James Patterson este primul autor din lume care a vândut peste 1 milion de eBook-uri. În 2016, Patterson s-a situat pentru al treilea an consecutiv pe primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiţi scriitori, cu un venit de 95 de milioane de dolari. Averea sa este estimată la 700 de milioane de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici