Thriller-ul "La Ragazza del Lago" a dominat ediţia 2008 a Oscarurilor italiene

Thriller-ul "La Ragazza del Lago/ The Girl by the Lake", de Andrea Molaioli, a dominat, cu 10 distincţii, ediţia din 2008 a premiilor David di Donatello, echivalentul italian al premiilor Oscar, unde a fost nominalizată şi drama "4,3,2", de Cristian Mungiu, informează variety.com.

23 afișări
Imaginea articolului Thriller-ul "La Ragazza del Lago" a dominat ediţia 2008 a Oscarurilor italiene

Thriller-ul "La Ragazza del Lago" a dominat ediţia 2008 a Oscarurilor italiene

Thriller-ul "La Ragazza del Lago", realizat de fostul asistent al lui Nanni Moretti, Andrea Molaioli, a primit 10 premii David di Donatello, inclusiv la categoriile "cel mai bun regizor", "cel mai bun regizor debutant", "cel mai bun film", "cel mai bun actor" (Toni Servillo) şi "cel mai bun scenariu adaptat".

Filmul "Caos calmo" de Antonio Grimaldi, după un scenariu scris de Nanni Moretti, a obţinut doar trei premii, după ce fusese nominalizat la 18 categorii. Cu Nanni Moretti în rolul principal şi avându-l ca invitat special pe regizorul Roman Polanski, "Caos calmo" a avut încasări de 8 milioane de dolari în box office-ul italian, după ce a fost prezentat în premieră la Festivalul de la Berlin, în luna februarie.

Potrivit sursei citate, premiul pentru cel mai bun rol principal feminin a revenit actriţei Margherita Buy, pentru "Days and Clouds", în timp ce premiul prentru cel mai bun rol secundar feminin a revenit actriţei Alba Rohrwacher pentru partitura din acelaşi film.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin a fost atribuit actorului Alessandro Gassman, pentru interpretarea din filmul "Caos calmo".

La categoria "cel mai bun film european", unde a fost nominalizat şi regizorul român Cristian Mungiu, pentru "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", premiul David di Donatello a revenit peliculei "Irina Palm" de Sam Garbarski.

Fraţii Joel şi Ethan Coen şi-au mai adăugat un premiu în palmaresul bogat, datorită thriller-ului "Nu există ţară pentru bătrâni" - David di Donatello pentru cel mai bun film străin din afara UE. Filmul a fost recompensat, printre altele, cu patru premii Oscar, trei premii BAFTA şi două Globuri de Aur.

La aceeaşi ediţie a Oscarurilor italiene, care a avut loc la Roma, au mai fost premiate documentarul "Madri" de Barbara Cupisti şi scurtmetrajul "Uova" de Alessandro Celli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici