Timbre dedicate membrilor "Familiei Simpson", lansate în SUA

O serie de timbre cu portretele nonconformiştilor membri ai "Familiei Simpson" a fost lansată de Poşta Americană, producţia animată devenind astfel primul serial tv căruia i se dedică o serie de timbre deşi acesta este încă difuzat la posturile de televiziune.

462 afișări
Imaginea articolului Timbre dedicate membrilor "Familiei Simpson", lansate în SUA

Timbre dedicate membrilor "Familiei Simpson", lansate în SUA

Setul cu timbrele care prezintă portretele lui Homer, Marge, Bart, Lisa şi Maggie Simpson a fost emis pentru a celebra al 20-lea sezon al celei mai longevive producţii difuzate în prime time din istoria televiziunii americane

"Suntem profund emoţionaţi de faptul că Poşta Americană ne-a ales pe noi în loc să ia o decizie comodă şi să selecteze pe cineva care a ajutat societatea", a declarat, joi, James L. Brooks, producătorul executiv al celebrului serial animat.

"Se presupune că doar persoanele decedate pot ajunge pe timbre. Nu ştiu prea bine cum anume, dar noi am reuşit să schimbăm acest lucru", a adăugat acelaşi producător de televiziune.

Din cele aproximativ 50.000 de propuneri de timbre pe care Poşta Americană le primeşte în fiecare an, doar, în medie, 20 de idei sunt reţinute, reuşind să ajungă să fie imprimate.

Serialul de televiziune "Familia Simpson" a fost lansat în decembrie 1989, cu un episod dedicat Crăciunului, intitulat "Simpsons Roasting on an Open Fire".

De-a lungul anilor, "Familia Simpson", show creat de Matt Groening, a câştigat 24 de premii Emmy. De la lansare, serialul tv a avut o serie de invitaţi speciali, precum Paul McCartney şi Elizabeth Taylor, care şi-au împrumutat vocea unor personaje din această producţie.

Protagoniştii serialului sunt Homer Simpson, un tată de familie leneş, dar inventiv, Marge Simpson, soţia lui Homer şi o mamă grijulie, şi copii Bart, Lisa, Maggie. Cei cinci locuiesc în oraşul Springfield, care este, de fapt, o reproducere la scară mai mică a întregii societăţi americane. Realizatorii serialului nu s-au ferit, de-a lungul timpului, să abordeze teme delicate, precum discriminarea, rasismul, religia sau politica internaţională.

În 2007, "Simpsonii - Filmul/ The Simpsons Movie" a avut, la nivel mondial, încasări de peste 527 milioane de dolari.

Cuvintele "pline de înţelepciune" ale lui Homer Simpson, arhetipul americanului de condiţie medie, au fost incluse în 2007, alături de citate din Oscar Wilde şi George Bernard Shaw, într-o ediţie a "Dicţionarului Oxford de citate moderne".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici