"Tongue"-ul celor de la Rolling Stones, cumpărat de Victoria&Albert Museum (Galerie Video)

Lucrarea originală care prezintă faimosul logo al trupei Rolling Stones, "Tongue and Lips" ("Limbă şi buze"), a fost cumpărată de către Victoria & Albert Museum din Londra contra sumei de 92.500 de dolari, informează New Musical Express.

11 afișări
Imaginea articolului "Tongue"-ul celor de la Rolling Stones, cumpărat de Victoria&Albert Museum (Galerie Video)

"Tongue"-ul celor de la Rolling Stones, cumpărat de Victoria&Albert Museum

Achiziţionată în cadrul unei licitaţii care a avut loc, săptămâna trecută, în SUA, lucrarea a fost cumpărată de muzeu, cu ajutorul financiar oferit de fundaţia caritabilă The Art Fund.

Imaginea simbolică - care va rămâne pentru totdeauna sinonimă cu celebra formaţie rock - a fost realizată de studentul John Pasche, în 1970, trupa fiind pe atunci nemulţumită de logoul realizat de casa sa de discuri, Decca, pe care îl considerau şters.

Pasche a fost plătit la acea vreme cu 50 de lire sterline (92 de dolari), mai apoi primind încă 200 de lire sterline (366 de dolari), în 1972.

După colaborarea cu Stones, Pasche a mai lucrat şi cu artişti precum Paul McCartney, The Who şi The Stranglers.

Logoul "Tongue" a apărut pentru prima dată pe albumul "Sticky Fingers", în 1971, de atunci fiind prezent pe toate materialele trupei.

Rolling Stones - "Angie"

Rolling Stones -"Brown Sugar"

Rolling Stones - "Saint of Me"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici