TONY AWARDS 2012: Lista câştigătorilor premiilor ce recompensează cele mai bune piese şi musicaluri de pe Broadway

Spectacolul "Once", o poveste de dragoste irlandeză, a fost marele câştigător la gala Tony Awards 2012, organizată duminică seară, la New York, unde a obţinut opt trofee, inclusiv la categoria "cel mai bun musical".

205 afișări
Imaginea articolului TONY AWARDS 2012: Lista câştigătorilor premiilor ce recompensează cele mai bune piese şi musicaluri de pe Broadway

John Tiffany (Imagine: www.tonyawards.com)

Acest spectacol, care este o adaptare muzicală a filmului independent "Once" din 2006, recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun cântec original, a câştigat opt trofee în total, duminică, inclusiv la categoriile "cel mai bun actor într-un musical" - Steve Kazee şi "cel mai bun regizor de musical" - John Tiffany. Musicalul prezintă povestea de dragoste dintre un cântăreţ ambulant din Dublin şi o emigrantă din Cehia care au ca pasiune muzica, informează Reuters.

"«Once» este o poveste despre doi oameni care cred unul în celălalt, care pot să îşi continue vieţile", a declarat John Tiffany, în discursul de acceptare a acestui premiu Tony, primul din cariera sa.

Steve Kazee, desemnat cel mai bun actor dintr-un musical, a ţinut să le mulţumească celorlalţi colegi din distribuţie şi mai ales actriţei principale din acest spectacol, Cristin Milioti.

Acelaşi musical a mai fost premiat la categoriile "cel mai bun scenariu", "cel mai bun sunet", "cea mai bună instrumentaţie", "cele mai buni lumini" şi "cel mai bun decor".

"Clybourne Park", o satiră despre relaţiile dintre rase, s-a impus la categoria "cea mai bună piesă de teatru", iar dramaturgul Bruce Norris le-a mulţumit tuturor teatrelor din lume care i-au găzduit piesa recompensată cu premiul Pulitzer în 2011, după premiera acesteia, petrecută în urmă cu peste doi ani în afara Broadway-ului.

Britanicul James Corden l-a învins pe marele favorit Philip Seymour Hoffman şi a triumfat la categoria "cel mai bun actor într-o piesă de teatru" pentru rolul său comic din spectacolul "One Man, Two Guvnors".

Una dintre cele mai tinere staruri de pe Broadway, Nina Arianda, care încă studiază actoria la New York University, s-a impus la categoria "cea mai bună actriţă într-o piesă de teatru" graţie rolului ei din "Venus In Fur".

Renumitul regizor de teatru şi film Mike Nichols a primit premiul Tony pentru regia piesei "Death of a Salesman", inspirată de romanul omonim de Arthur Miller, în care a jucat Hoffman. Mike Nichols a stabilt astfel un nou record, fiind singurul regizor de teatru recompensat în cariera sa cu şase premii Tony pentru regie. El a primit acest premiu de două ori şi în calitate de producător.

Aceeaşi piesă a dramaturgului Arthur Miller s-a impus la categoria "cel mai bun remake al unei piese de teatru".

"The Gershwins' Porgy and Bess", o nouă punere în scenă a operei din 1935, s-a impus la categoria "cel mai bun remake al unui musical", iar Audra McDonald a fost premiată la categoria "cea mai bună actriţă într-un musical" cu rolul Bess din această piesă.

Spectacolul "Peter and the Starcatcher" a fost recompensat cu cinci premii Tony destinate: cele mai bune costume, pentru cel mai bun actor într-un rol scundar - Christian Bale -, cel mai bun decor, cel mai bun sunet şi cele mai bune lumini.

Cea de-a 66-a gală a premiilor Tony a avut loc duminică seară la Beacon Theater din New York, fiind prezentată de actorul Neil Patrick Harris.

Premiile Tony sunt considerate echivalentul în teatru al Oscarurilor şi recompensează cele mai bune piese şi musicaluri de pe Broadway.

Acordate de American Theatre Wing şi de League of American Theatres and Producers, premiile Tony au fost create în 1947, în memoria Antoinettei ("Tony") Perry, preşedinta American Theatre Wing în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Din 1978, premiile Tony sunt difuzate de postul de televiziune CBS.

Aproximativ 750 de specialişti din industria teatrului - actori, regizori, jurnalişti - votează câştigătorii premiilor Tony.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici