Tony Blair se converteşte la catolicism

Fostul premier britanic Tony Blair, care în prezent deţine funcţia de emisar în Orientul Mijlociu, s-a convertit de la cultul anglican la cel romano-catolic, a anunţat sâmbătă cardinalul Cormac Murphy-O'Connor.

1 afișare
Imaginea articolului Tony Blair se converteşte la catolicism

Papa Benedict al XVI-lea şi Tony Blair

Blair, a cărui soţie şi copii sunt de confesiune catolică, a fost primit vineri în comunitatea catolică de cardinalul Murphy-O'Connor.

"Sunt foarte bucuros să îl primim pe Tony Blair în Biserica Catolică", a declarat Murphy-O'Connor.

"Pentru multă vreme el a fost un credincios obişnuit care venea la slujbă cu familia sa, iar în ultimele luni a urmat un program de formare în scopul pregătirii sale pentru a deveni membru al comunităţii", a adăugat el.

Convertirea lui Blair la catolicism este aşteptată de multă vreme. El a avut o întrevedere privată cu Papa Benedict al XVI-lea la Vatican, în iunie, şi a fost pregătit spiritual în acest sens de secretarul lui Murphy-O'Connor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici