Top 10 al celor mai văzute filme britanice din 2007

Industria cinematografică britanică a avut, în 2007, încasări de 1,65 de miliarde de lire sterline la nivel mondial, cu 50% mai mari decât în anul precedent, printre peliculele cele mai de succes numărându-se "Harry Potter şi Ordinul Phoenix" şi "Remuşcare".

671 afișări
Imaginea articolului Top 10 al celor mai văzute filme britanice din 2007

Top 10 al celor mai văzute filme britanice din 2007

Potrivit unui raport publicat de Consiliul Cinematografiei din Marea Britanie (UK Film Council), partea a cincea a francizei "Harry Potter", care are la bază romanele scrise de J. K. Rowling, a avut încasări la nivel mondial de 469 de milioane de lire sterline. Filmul a ocupat locul întâi în box office-ul britanic din 2007, câştigând peste 49 de milioane de lire sterline, informează thesun.co.uk.

Consiliul a indicat că primele 20 de filme britanice cu cele mai mari încasări în Regatul Unit, incluzând "Remuşcare", "Poliţist meseriaş" şi "Vacanţa lui Mr Bean", au adus venituri de 244 de milioane de lire sterline în box office-ul local, o creştere cu 60% faţă de 2006.

Acelaşi raport indică faptul că 700 de milioane de persoane din lumea întreagă au mers la cinema pentru a vedea producţii britanice, o cifră de două ori mai mare decât cea înregistrată în 2006.

"Nu numai că facem filme cu bugete mari, dar şi pelicule cu succes foarte mare la public", a declarat John Woodward, directorul de la UK Film Council. "Mai avem de aşteptat un Bond» ("Quantum of Solace", n.r.) şi un «Potter» ("Harry Potter şi Prinţul Semipur", n.r.), precum şi «Brideshead Revisited», «How To Lose Friends & Alienate People» şi pe Keira Knightley în «The Duchess», toate urmând să fie lansate în curând în cinematografe", a explicat Woodward, citat de thisislondon.co.uk.

Woodward a avertizat, însă, că viitorul va fi unul marcat de provocări, pentru că va fi mai dificil să obţii câştiguri din producerea de filme, mai ales din cauza unei scăderi calitative a scenariilor, o consecinţă a grevei din iarnă de la Hollywood şi a pirateriei de filme.

Topul zece al filmelor britanice cu cele mai mari încasări în 2007 include, în ordine, "Harry Potter şi Ordinul Phoenix" (469 de milioane de lire sterline), "Ultimatumul lui Bourne" (221 de milioane de lire sterline), "Busola de Aur" (127 de milioane de lire sterline), "Vacanţa lui Mr. Bean" (113 milioane de lire sterline), "Pulbere de stele" (67 de milioane de lire sterline), "1404" (61 de milioane de lire sterline), "Casino Royale" (50 de milioane de lire sterline), "Fratele lui Moş Crăciun" (48 de milioane de lire sterline), "Poliţist meseriaş" (40,5 milioane de lire sterline) şi "Hannibal: În spatele măştii" (40,4 milioane de lire sterline).

"Harry Potter şi Ordinul Phoenix"

"Ultimatumul lui Bourne"

"Busola de Aur"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici