Top 10 scene de tortură din filme (Galerie foto)

Americanii nu sunt de acord cu tortura în viaţa de zi cu zi, însă filmele care prezintă scene mai dure de tortură, reuşesc să intre cu succes în Box Office.

1632 afișări
Imaginea articolului Top 10 scene de tortură din filme (Galerie foto)

Top 10 scene de tortură din filme (Galerie foto)

10. Ultimul rege al Scoţiei (The Last King of Scotland)

Filmul, care recreează lumea Ugandei anilor `70, ne prezintă, în final, o mostră a spiritului răzbunător al dictatorului Idi Amin, interpretat de Forest Whitaker. Descoperind că a fost trădat de Dr. Nicolas Garrigan, medicul personal care îi era şi prieten apropiat, Amin ordonă ca acesta să fie spânzurat de piele.

9. După faptă şi răsplată (Payback)

Filmul abundă în scene dure. Personajul principal, Poter (interpretat de Mel Gibson), se trezeşte legat de un scaun de către Bronson (interpretat de Kris Kristofferson) care se joacă cu un ciocan pe lângă degetele lui...

8. File de poveste (The Princess Bride)

Este vorba despre o poveste de iubire clasică, romantică, în care apar spadasini, uriaşi cu inima mare, dar şi răpitori, torţionari sadici, fiinţe fantastice şi maşinăria contelui Tyrone Rugan care scoate viaţa din tine.

7. Armă mortală (Lethal Weapon)

Mel Gibson revine. Interpretându-l pe sergentul Riggs este victimă a torturii prin electrocutare, în timp ce partenerul său, sergentul Murtaugh (Danny Glover) are parte de nişte "sare pe rană".

6. Casino Royale

Scena interogatoriului este considerată de mulţi ca fiind una dintre cele mai dure scene de tortură din istoria peliculelor cu agentul 007. James Bond este foarte aproape de a rămâne fără unul din cele mai puternice "atu-uri" ale sale.

5. Inimă neînfricată (Braveheart)

Mel Gibson, din nou! Oricât de inspirant ar putea fi „Braveheart”, nu acelaşi lucru se poate spune despre sfârşitul eroului. Scena sfârtecării este numai o mică parte din ceea ce le făceau britonii trădătorilor.

4. Căminul ororilor (Hostel)

Nici o listă nu ar fi completă fără scenele din "Căminul ororilor": găurirea încheieturilor, secţionarea călcâiului lui Ahile sau a gâtului sunt doar câteva din cruzimile pe care trebuie să le suporte Josh (Derek Richarson)

3. Mascacrul din Texas (The Texas Chain Saw Massacre)

Un horror în care grotescul şi tortura ating proporţii cutremurătoare. Leatherface, personajul negativ, poartă pe faţă măşti făcute din pielea victimelor sale. Nu vreţi să ştiţi cu au ajuns acestea pe faţa criminalului!

2. Reservoir Dogs

Michael Madsen este „băiatul rău” din filmele lui Quentin Tarantino. Dar nici o interpretare nu a implicat mai multă duritate decât acea a lui Vic Vega (Mr. Blonde) care a smuls urechea unui poliţist pe care l-a stropit apoi cu benzină.

1. Patimile lui Hristos (The Passion of the Christ)

După ce a apărut de trei ori în acest top, Mel Gibson merită primul loc, concluzionează Film School Rejects. Însă nu ca victimă: tot ce a acumulat până acum în materie de tortură se revarsă asupra lui Iisus. Din "Patimile lui Hristor" este greu să extragi o scenă anume de tortură întrucât mai mult de jumătate din peliculă este o ilustrare a acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici