Topless şi vin roşu, la startul curselor de tauri din Pamplona - GALERIE FOTO

Oficialităţile din oraşul spaniol Pamplona au dat marţi, în faţa unei mulţimi impresionante de oameni îmbrăcaţi în roşu şi alb, semnalul de începere a tradiţionalelor curse cu tauri organizate cu ocazia sărbătorii San Fermin, care atrage în fiecare an mii de turişti străini.

357 afișări
Imaginea articolului Topless şi vin roşu, la startul curselor de tauri din Pamplona - GALERIE FOTO

Topless şi vin roşu, la startul curselor de tauri din Pamplona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Chupinazo", un pistol cu artificii care dă în fiecare an semnalul de începere a celebrelor curse spaniole cu tauri, a răsunat la ora locală 12.00, de la balconul primăriei din Pamplona.

Mii de persoane s-au prezentat marţi în piaţa centrală a oraşului, sub un soare strălucitor, îmbrăcaţi în alb şi purtând în jurul gâtului tradiţionalele eşarfe roşii.

Cu câteva minute înainte de începerea festivităţilor, mulţimea a intonat celebrul strigăt de pe stadioanele spaniole "Oé, Oé, Oé!", în onoarea echipei naţionale de fotbal a Spaniei, care va juca miercuri în cea de-a doua semifinală a Cupei Mondiale din Africa de Sud împotriva naţionalei Germaniei.

GALERIE FOTO

În acest an, primăria din Pamplona a interzis comercializarea asurzitoarelor trompete vuvuzela care răsună neîntrerupt pe stadioanele mondialului sud-african, din cauza "efectelor lor negative sonore".

Fiesta San Fermin, considerată în Spania drept una dintre cele mai importante sărbători ale verii, va continua timp de nouă zile, până pe 14 iulie.

În fiecare dimineaţă, la ora locală 8.00, pe un traseu lung de 825 de metri, oamenii aleargă pe străduţele pavate cu piatră cubică din Pamplona, înaintea taurilor eliberaţi din ţarcurile lor, până în arena din centrul oraşului.

Aceste curse au făcut 15 victime din 1911. În 2009, sărbătoarea a fost îndoliată de decesul unui tânăr spaniol în vârstă de 27 de ani, împuns în zona gâtului de un taur furios.

Sărbătoarea San Fermin atrage în fiecare an sute de mii de persoane, dintre care mulţi sunt tineri francezi şi anglo-saxoni veniţi în Spania pe urmele scriitorului Ernest Hemingway, pentru a-şi dovedi "curajul".

Ambasada Marii Britanii din Madrid a publicat pe site-ul ei un comunicat care îi îndeamnă pe britanici la prudenţă: "Dacă vă hotărâţi să participaţi, trebuie să minimalizaţi riscurile la care vă expuneţi şi trebuie să înţelegeţi consecinţele dacă veţi fi rănit".

Un alt moment important al sărbătorii San Fermin, udată din belşug cu vin roşu, constă în coridele organizate în fiecare seară în arenele din centrul oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici