Topul 10 al muzeelor ciocolatei - GALERIE FOTO

Ce altceva poate fi o alegere mai bună pentru oamenii care iubesc ciocolata şi adoră să călătorească decât un muzeu dedicat desertului cel mai popular din lume? Editorii VirtualTourist.com au elaborat o listă a celor mai apreciate 10 muzee ale ciocolatei din lume.

732 afișări
Imaginea articolului Topul 10 al muzeelor ciocolatei - GALERIE FOTO

Topul 10 al muzeelor ciocolatei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

10. Nestle Chocolate Museum - Mexico City, Mexic

Este cunoscut mai mult pentru designul său inovator şi pentru viteza cu care a fost construit (75 de zile de la început şi până la sfârşit). Clădirea futuristă care adăposteşte muzeul este o expoziţie în sine.

9. Chocolate Museum - Jeju-do Island, Coreea de Sud

Chiar dacă atelierul de ciocolată, showroom-ul "Bean to Bar" şi galeria de artă sunt impresionante, probabil că cea mai mare atracţie a muzeului este un tramvai de epocă, în stilul celor din San Francisco.

8. Candy Americana Museum, Wilbur Chocolate - Lititz, Pennsylvania, SUA

Ideea lansării acestui muzeu are la bază momentul în care soţia unui preşedinte de companie a început să colecţioneze obiecte ce au legătură cu ciocolată, pe care le găsea în magazine de antichităţi sau în târguri de vechituri. În prezent, acest muzeu, care datează de peste 30 de ani, îşi primeşte vizitatorii în regim de gratuitate.

7. Choco-Story Chocolate Museum - Praga, Cehia

Ciocolata poate fi o desfătare a papilelor gustative, însă acest muzeu este o plăcere şi pentru ochi. Cu o colecţie impresionantă de ambalaje de ciocolată din alte epoci şi o demonstraţie de manufacturare a ciocolatei, vizitatorii nu vor şti la ce să se uite mai întâi.

Ciocolata

6. The Chocolate Museum (Musee du Chocolat) - St. Stephen, New Brunswick, Canada

Acest muzeu aduce un tribut fraţilor Ganong, care erau producători de dulciuri în această regiune şi au avut inspiraţia de a pune în vânzare cutiile în formă de inimă cu bombone de ciocolată. Multe dintre acestea se află şi în expoziţie.

5. Museu de la Xocolata - Barcelona, Spania

Sculpturile acestui muzeu sunt atât de impresionante, încât vizitatorii vor uita că este vorba de ciocolată. Subiectele acestora vizează atât teme religioase, cât şi personaje de desene animate.

Ciocolata

4. Choco-Story Chocolate Museum - Bruges, Belgia

Pe lângă o secţiune care este dedicată beneficiilor ciocolatei asupra sănătăţii, acest muzeu găzduieşte şi o colecţie inedită de cutii cu ciocolată care aduc un tribut familiei regale.

3. Pannys Amazing World of Chocolate, Phillip Island Chocolate Factory - Phillip Island, Victoria, Australia

Acest muzeu găzduieşte expoziţii controversate, precum o replică a statuii lui David din ciocolată sau un întreg oraş în miniatură realizat din acelaşi "material". Pe lângă acestea, vizitatorii sunt serviţi cu ciocolată încă de la intrare.

Ciocolata

2. Musee les Secrets du Chocolat - Geispolsheim, Franţa

Dotat cu un teatru, o cameră de ceai, un magazin de cadouri care vinde pastă de ciocolată, oţet de ciocolată, bere de ciocolată şi forme de ciocolată după modele antice, acest muzeu este la fel de elegant ca şi ţara pe care o reprezintă.

1. Schokoladenmuseum Köln - Köln, Germania

Plasat pe malul fluviului Rin, clădirea futuristă care adăposteşte muzeul oferă vizitatorilor trei etaje dedicate istoriei ciocolatei, însă adevărata atracţie este faimoasa fântână de ciocolată în al cărei lichid fierbinte angajaţii muzeului înmoaie napolitane pentru oaspeţii săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici