TOPUL celor mai pirataţi cântăreţi ai anului 2013

Piesele unuia dintre cei mai în vogă artişti pop au fost descărcate ilegal de 5,8 milioane de ori, ocupând primul loc în topul celor mai pirataţi cântăreţi ai anului 2013.

279 afișări
Imaginea articolului TOPUL celor mai pirataţi cântăreţi ai anului 2013

TOPUL celor mai pirataţi cântăreţ al anului 2013 (Imagine: Shutterstock)

Bruno Mars a fost cel mai piratat artist al anului 2013, piesele acestuia fiind descărcate ilegal de 5,8 milioane de ori, iar cântăreţul este urmat în clasament de Rihanna şi Daft Punk, informează huffingtonpost.com.

Piesele autorului hitului "Gorilla" au fost descărcate ilegal de 5,8 milioane de ori prin intermediul aplicaţiei BitTorrent din ianuarie până în decembrie 2013, potrivit cifrelor publicate de Musicmetric.

Astfel, artistul născut în Hawaii, în vârstă de 28 de ani, i-a întrecut pe Rihanna, ale cărei piese au fost descărcate ilegal de 5,4 milioane de ori, şi Daft Punk, formaţia clasându-se pe locul al treilea, cu 4,2 milioane de descărcări ilegale.

În topul 10 al celor mai pirataţi cântăreţi au fost incluşi şi Justin Timberlake, cu 3,9 milioane de descărcări, şi Flo Rida, cu 3,5 milioane de descărcări ilegale.

Rapperii Kanye West şi Jay-Z s-au clasat pe locurile al şaselea şi al şaptelea, cu 3,2 milioane de descărcări ilegale, respectiv 3,17 milioane de descărcări ilegale.

Topul a fost completat, în ordine, de Drake, Pitbull, Maroon 5, Adele, Pharrell Williams şi Katy Perry.

Cifrele prezentate de Musicmetric reprezintă albumele şi melodiile care au fost descărcate prin intermediul BitTorrent, un program care permite transferul online de fişiere de dimensiuni mici şi mari între persoane diferite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici