Tori Amos concertează la Bucureşti pe 19 iunie

Cântăreaţa Tori Amos revine la Bucureşti, unde a susţinut un concert în urmă cu şapte ani, pentru un nou spectacol, care va avea loc pe 19 iunie, la Arenele Romane.

672 afișări
Imaginea articolului Tori Amos concertează la Bucureşti pe 19 iunie

Tori Amos (Imagine: Mihai Vasile / Mediafax Foto )

Evenimentul este inclus în turneul de promovare a noului album, "Unrepentant Geraldines", care va fi lansat în primăvara acestui an, informează organizatorii, Emagic.

Cu opt nominalizări la premiile Grammy, Tori Amos este una dintre cele mai talentate artiste de pe scena internaţionala, stilul său fiind greu de încadrat într-un singur gen muzical. Piano rock, alternative rock, art pop, art rock, electronic, clasic, baroque pop sunt doar câteva dintre elementele care definesc identitatea sa artistică născută dintr-o colaborare firească între pregătirea riguroasă în muzica clasică (vocea ei atinge registrul de mezzosoprana) şi spirit inovator (ea fiind unul dintre puţinii artişti de rock alternativ care au folosit pianul ca instrument principal).

Interpretă, compozitoare şi producătoare, Tori Amos este un muzician complex, care, potrivit revistei Rolling Stone, se înscrie printre primii cinci cei mai buni artişti live ai lumii, având nu mai puţin de 13 turnee internaţionale şi peste 1.000 de concerte susţinute de-a lungul carierei.

Tori Amos a început să cânte la pian de la o vârstă fragedă, la 5 ani scriindu-şi deja primele creaţii instrumentale. La 13 ani susţinea concerte în baruri şi cluburi, însoţită de tatăl ei, însă primii paşi spre o carieră profesională i-a făcut în 1977, când a câştigat un concurs de tinere talente, urmat, în 1980, de un prim single, o compoziţie realizată împreună cu fratele ei. În 1986 a luat naştere proiectul Y Kant Tori Read, o trupă în care Tori îl avea alături şi pe toboşarul Matt Sorum, viitor membru Guns N' Roses şi Velvet Revolver. Însă, după numai un album, grupul s-a destrămat, artista fiind obligată de casa de discuri să lanseze un nou material. Astfel a apărut primul albumul solo, "Little Earthquakes", realizat în colaborare cu Doug Morris (fost CEO al Universal Music şi actual preşedinte şi CEO al Sony Music) - care s-a transformat într-un prim pas spre succes.

Următorii ani au purtat-o pe Tori Amos prin multiple experienţe muzicale, înregistrând un album într-o biserică ("Boys For Pele"), experimentând cu sonorităţi dance-electronice ("Choirgirl Hotel" şi "To Venus and Back") şi inovaţii stilistice ("Strange Little Girls" - un album de coveruri în care piesele originale scrise de bărbaţi sunt reinterpretate din perspectivă feminină), eliberându-şi alter ego-ul într-un album concept ("Scarlet's Walk").

La sfârşitul anului 2011, artista a lansat primul ei album de muzică clasică, "Night of Hunters", un tribut adus compozitorilor J. S. Bach, F. Chopin, C. Debussy, E. Granados, E. Satie şi F. Schubert.

Doi ani mai târziu a urmat un alt proiect ambiţios, musical-ul "The Light Princess", realizat alături de scriitorul Samuel Adamson. Producţia a avut premiera la Teatrul Naţional din Londra şi a fost deja nominalizată la premiul pentru cel mai bun musical la UK Evening Standard Drama Awards.

Single-uri de succes, precum "Crucify", "Silent All These Years", "God", "Cornflake Girl", "Caught a Lite Sneeze", "Professional Widow", "Spark", "1000 Oceans", "Flavor" şi "A Sorta Fairytale", i-au adus artistei numeroase nominalizări şi premii, de la MTV Video Music Award până la Echo (prestigioasa distincţie din muzica clasică). Albumele sale s-au vândut în aproximativ 12 milioane de copii.

"Unrepentant Geraldines" este cel de-al 14-lea material de studio al artistei şi va fi lansat în primăvara aceasta, urmând să fie promovat printr-un nou turneu mondial, care va debuta pe 7 mai, în Dublin, şi va include show-uri în Londra, Paris, Berlin, Amsterdam, Moscova, dar şi Bucureşti.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti vor fi puse în vânzare vineri, pe www.myticket.ro, şi apoi în magazinele Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi la casa de bilete a Sălii Palatului. Biletele vor costa 95 de lei, 120 de lei, 150 de lei, 175 de lei şi 245 de lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici