Totul despre misiunea istorică pe care NASA şi SpaceX o vor lansa diseară. Cine sunt astronauţii care pleacă în spaţiu cu nava lui Elon Musk

Călătoria capsulei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională va începe în jurul orei 19:30, ora României, iar scopul misiunii DEMO-2 este să demonstreze că SpaceX are capacitatea reală de a transfera astronauţi către staţia spaţială şi înapoi în maximă siguranţă. DEMO-2 este ultima mare etapă pe care SpaceX trebuie să o bifeze pentru a putea trimite turişti în spaţiu.

8428 afișări
Imaginea articolului Totul despre misiunea istorică pe care NASA şi SpaceX o vor lansa diseară. Cine sunt astronauţii care pleacă în spaţiu cu nava lui Elon Musk

Totul despre misiunea DEMO-2, realizată de NASA şi de compania miliardarului Elon Musk, SpaceX

La bordul navei vor urca astronauţii Bob Behnken şi Doug Hurley. Behnken are 48 de ani, iar Hurley are 53 de ani. Amândoi sunt astronauţi experimentaţi ai NASA şi au fost implicaţi încă de la început în testarea capsulei Crew Dragon.

Doug Hurley a fost pilot de luptă în US Marine Corps şi a participat la ultimul zbor al navetei spaţiale Atlantis în 2011, înainte de a fi întrerupt. Domnul Hurley va fi responsabil de lansarea, aterizarea şi recuperarea vehiculului spaţial. Bob Behnken a fost un inginer de testare a zborurilor cu US Air Force înainte de a se alătura Nasa şi a petrecut peste 29 de zile în spaţiu. El va îndeplini funcţia de comandant al operaţiunilor şi îşi va asuma responsabilitatea pentru andocarea şi deblocarea capsulei Dragon.
 
Ei sunt primii astronauţi din ultimul deceniu care pleacă în spaţiu decolând de pe pămând american. Cei doi bărbaţi vor purta costume spaţiale proiectate de SpaceX cu ajutorul designerului de costume hollywoodian Jose Fernandez.
 
Este prima dată când o companie privată încercă să trimită astronauţi în spaţiu. Nava lor este construită de compania miliardarului Elon Musk, SpaceX. 
 
Behnken şi Hurley vor testa sistemul de control al mediului, afişajele şi controalele, precum şi propulsoarele de manevră ale capsulei Crew Dragon. Misiunea Demo-2 va dura între una şi patru luni. Nasa a spus că durata acestei misiuni va fi stabilită în momentul în care următorul echipaj comercial va putea călători în staţia spaţială.
 
Nava va ateriza în largul coastei Floridei, folosind 4 paraşute pentru a-şi încetini coborârea spre Oceanul Atlantic. Ea va fi recuperată de Go Navigator, Nava de recuperare a SpaceX. Ea va aştepta în apropiere pentru a prelua duo-ul pentru a-i transporta către Cape Canaveral.
 
Din 2010, SUA au renunţat la navetele spaţiale care au purtat astronauţii pe orbită timp de trei decenii, cu scopul de a se concentra pe misiunile pentru Lună şi Marte. Nasa a cerut companiilor private, cum ar fi Space X şi Boeing, să proiecteze tehnologiile care să le permită oamenilor să călătorească în spaţiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici