Tragedia aviatică. Reclamaţii făcute de piloţi faţă de Boeing 737 Max 8, descoperite într-o bază de date a guvernului american

Piloţii americani care operau avione Boeing 737 Max s-au plâns despre felul cum aeronava se comporta în timpul zborului. Baza de date a fost întocmită de Sistemul de Raportare a Siguranţei Aviatice, aceasta aparţinând de NASA, transmite CNN.

17467 afișări
Imaginea articolului Tragedia aviatică. Reclamaţii făcute de piloţi faţă de Boeing 737 Max 8, descoperite într-o bază de date a guvernului american

Reclamaţii făcute de piloţi faţă de Boeing 737 Max 8, descoperite într-o bază de date a guvernului american

În una dintre reclamaţii, un căpitan s-a plâns despre o anomalie a sistemului autopilot care a dus la o situaţie scurtă în care avionul a zburat cu „nasul” în jos. Faţa avionului era îndreptată în jos, conform bazei de date guvernamentale. Altă reclamaţie spune cum un ofiţer a raportat că din cauza sistemului autopilot aeronava se îndrepta în jos. Autopilotul a fost deconectat, iar avionul şi-a continuat zborul spre destinaţie, potrivit reclamaţiei.

Chiar dacă baza de date nu identifică piloţii sau companiile aeriene, doar două companii americane folosesc Boeing 737 Max 8, anume American Airlines şi Southwest.

Aeronava a fost ţinta atenţiei internaţionale, după dezastrul aviatic petrecut duminică, în urmă căruia au murit 157 de persoane. Un avion Boeing 737 Max 8 al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit la şase minute după decolare, acesta fiind al doilea incident în care este implicat un astfel de avion în ultimile cinci luni. Luna trecută, 189 de persoane aflate la bordul avionului Boeing al companiei Lion Air au murit după prăbuşirea aeronavei, la scurt timp după decolare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici