Tragedie înaintea unui concert al Laurei Pausini: Un muncitor a murit după ce o parte din scenă s-a prăbuşit

Un muncitor a murit, luni, în urma prăbuşirii unei părţi a scenei ce urma să fie asamblată pentru concertul pe care cunoscuta cântăreaţă italiană Laura Pausini trebuia să îl susţină în seara aceleiaşi zile, în regiunea Calabria din sudul Italiei, potrivit pompierilor italieni.

335 afișări
Imaginea articolului Tragedie înaintea unui concert al Laurei Pausini: Un muncitor a murit după ce o parte din scenă s-a prăbuşit

Laura Pausini (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Structura metalică, înaltă de 15 metri, sub care se afla tehnicianul care asigura montajul instalaţiei de lumini, s-a prăbuşit dintr-o dată, ucigându-l pe Matteo Armelini, un tânăr de 32 de ani originar din Roma, şi rănindu-i pe alţi doi muncitori, care nu se află însă în stare gravă.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 02.00, la centrul sportiv Palacalafiore, din oraşul Reggio Calabria.

Autorităţile au dispus închiderea sălii de concerte în vederea unei anchete.

Un accident similar s-a produs la jumătatea lunii decembrie la Trieste, atunci când un tânăr muncitor în vârstă de 20 de ani a murit în timp ce monta scena pentru concertul unui alt artist celebru din Italia, Jovanotti, care, şocat de acest incident, a decis să amâne acel show.

Pe contul său de Twitter, Jovanotti a comentat noul accident produs în Italia şi a declarat că se simte apropiat de familia muncitorului decedat. Artistul italian a solicitat cu această ocazie deschiderea imediată a unei "discuţii foarte serioase între organismele competente care să conducă la ameliorarea nivelului de securitate".

Laura Pausini, în vârstă de 37 de ani, este o cântăreaţă italiană care a devenit cunoscută după ce a câştigat a 43-a ediţie a Festivalului de la San Remo, din 1993, cu piesa "La solitudine", care a devenit în scurt timp un hit internaţional. Cel de-al doilea album al artistei, intitulat "Laura", a inclus piese precum "Strani amori" şi "Gente", confirmând talentul Laurei Pausini şi impunând-o pe cântăreaţa italiană în rândul marilor vedete pop europene. De-a lungul unei cariere în care a lansat 10 albume de studio în limba italiană, nouă albume în limba spaniolă şi un album Greatest Hits, Laura Pausini a fost recompensată cu trei premii Latin Grammy - pentru albumele "Escucha" (2005), "Yo canto" (2007) şi "Primavera anticipada" (2009) - iar în 2006 a devenit prima cântăreaţă italiană recompensată cu un premiu Grammy, după ce s-a impus la categoria "cel mai bun album latin pop" graţie materialului discografic "Escucha".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici