Traseele luminate ale rutelor de biciclete din Londra, transpuse într-un film impresionant - VIDEO

Bicicletele au devenit un mijloc de transport foarte popular în ţările în care infrastructura rutieră permite acest mod de deplasare. Cercetătorii de la Universitatea din Londra au realizat un film în care prezintă rutele pe care le parcurg cei ce folosesc bicicletele în interiorul oraşului.

518 afișări
Imaginea articolului Traseele luminate ale rutelor de biciclete din Londra, transpuse într-un film impresionant - VIDEO

Traseele luminate ale rutelor de biciclete din Londra, transpuse într-un film impresionant

La prima vedere orice privitor are impresia că mişcările punctelor colorate sunt mai degrabă haotice. Cu toate acestea, fiecare bicicletă închiriată de navetiştii sau turiştii din capitala Angliei a fost monitorizată încă din 2010, astfel încât "harta" traseelor să poată fi conturată, relatează Daily Mail.

Hartă construită digital arată de fapt 5 milioane de rute care au fost făcute în cei doi ani de la începerea monitorizării. Creatorul acestei hărţi este profesorul Jo Wood de la Universitatea din Londra.

"Eram interesaţi să reuşim stabilirea unui tip de comportament pentru ciclistul obişnuit din Londra. Pentru că numărul rutelor care trebuia să fie urmărite este foarte mare nu am putut realiza o hartă prea vizuală, aşa că am recurs la acest tip de explicaţie", a declarat profesorul Jo Wood. 

Echipa lui Wood care a lucrat la acest proiect a folosit o singură culoare pentru a evidenţia mai bine traseul cicliştilor, movul fiind ales drept nuanţa cea mai potrivită pentru acest lucru. 

"Acest film este doar un singur exemplu de vizualizare, dar, din păcate, nu arată chiar foarte clar fiecare tip de comportament al cicliştilor întâlniţi în Londra. În primul rând, există cicliştii din Hyde Park care se plimbă doar de plăcere şi creează tot timpul o formă rectangulară în traseele lor. Aceştia se pot observa în partea din dreapta jos a filmului. În contrast cu aceştia există persoanele care fac naveta la Londra şi închiriază bicicletele de la principalele gări sau autogări, urmând ca apoi să se îndrepte spre centrul oraşului. Poate cel mai interesant tipar de traseu pe care l-am întâlnit este cel în care cicliştii se îndreaptă constant spre Liverpool la mijlocoul zilei, urmând ca apoi să se întoarcă de la această destinaţie", a adăugat Wood.

Cu ajutorul acestui film profesorul Wood speră să dea o mână de ajutor firmelor care închiriază biciclete, pentru ca acestea să poată observa care sunt cele mai indicate puncte în care să îşi amplaseze centrele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici