TRAVEL: Unde călătoresc cuplurile din România de Valentine’s Day

Capitalele şi marile oraşe din cele mai vizitate ţări europene sunt în continuare preferate de călătorii români, chiar şi atunci când vine vorba de Valentine’s Day. Roma, Barcelona, Berlin, Londra şi Paris sunt destinaţiile către care se îndreaptă luna aceasta mulţi români.

586 afișări
Imaginea articolului TRAVEL: Unde călătoresc cuplurile din România de Valentine’s Day

TRAVEL: Unde călătoresc cuplurile din România de Valentine’s Day (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Arhiva Foto)

Cele mai multe căutări efectuate pe site-ul momondo.ro s-au îndreptat către Roma. Oraşul promite la dolce vita la propriu – aici se află celebra Fontana di Trevi, locul în care s-a filmat o scenă de iubire din filmul clasic La Dolce Vita. Costul de persoană pentru bilet de avion şi cazare la un hotel de trei stele între 12 şi 15 februarie porneşte de la 115 euro.

Barcelona este a doua cea mai căutată destinaţie de către români pentru Valentine’s Day. Oraşul oferă infinite motive pentru a sărbători oricând viaţa şi, mai ales, viaţa în doi, pe străduţe şerpuitoare către galerii, muzee sau restaurante fermecătoare. Costul de persoană pentru o vacanţă de patru zile la Barcelona este dublu faţă de Roma. Pentru bilet de avion şi cazare la hotel central de trei stele, ofertele pornesc de 220 euro de persoană.

Pe românii pasionaţi de călătorii şi de filme, Berlin îi întâmpină în februarie cu un festival de film de seamă, cea de-a 67-a ediţie a Berlinalei. Totodată, costul redus al unui bilet de avion şi durata relativ scurtă de zbor (aproximativ două ore) atrag tot mai multe cuplurile în perioada 12-15 februarie. Adaugând la acesta costul de cazare la un hotel de patru stele, bugetul pentru Berlin se apropie de cel pentru Roma, pornind de la 120 euro de persoană.

Londra nu este printre cele mai ieftine destinaţii, însă este în continuare printre cele mai căutate de către călătorii români, indiferent de sezon. Pentru perioada 12-15 februarie, costul pentru bilet de avion şi cazare la hotel de trei stele în zona Hyde Park porneşte de la 280 euro de persoană. Cu toate acestea, o plimbare în vestitul parc, o vizită la trei dintre cele mai mari şi mai frumoase muzee londoneze, Muzeul Victoria şi Albert, Muzeul de Ştiinţe, Muzeul Istoric al Naturii, sunt aventuri pentru care nu e nevoie de bilet de intrare.

O escapadă în oraşul luminilor poate fi mai scumpă decât la Londra. Cu siguranţă vă zboară deja gândul la numeroase locuri celebre din Paris unde să vă cazaţi amândoi. Rezervaţi-vă zborul şi către ceva inedit totodată, cum ar fi o vizită la Muzeul Eugène Delacroix, un mic muzeu în apartamentul în care pictorul a locuit şi muncit, sau un cocktail desăvârşit la Little Red Door, un bar cochet de cocktailuri servite în pahare vintage.

„Românii folosesc prilejul oferit de Valentine’s Day pentru a descoperi una dintre destinaţiile europene consacrate, după cum am observat şi în anii precedenţi. Asta nu înseamnă nicidecum monotonie pentru că un city break în aceste destinaţii care oferă o paletă largă de opţiuni pentru petrecerea unei vacanţe de neuitat în cuplu, indiferent de bugetul avut la dispoziţie”, a declarat Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

În februarie veţi găsi numeroase expoziţii, galerii, evenimente la Milano, care vă vor îndrăgosti mai tare de arta din cele mai vechi şi noi timpuri. Mai mult, reducerile sunt în floare luna aceasta în mai multe magazine din oraş. Aşadar, Milano este o opţiune pentru cei care sunt pasionaţi de artă sau care iubesc să meargă la cumpărături iar bugetul de persoană pentru bilet de avion şi cazare la hotel de trei stele este mai mic faţă de Paris.

Deşi celebra poveste de iubire dintre Romeo şi Julieta păstrează amprente la aproximativ 120 de km distanţă la Verona, Veneţia este destinaţia aleasă de români pentru perioada 12-15 februarie. Aici are loc unul dintre cele mai mari Carnavaluri din Europa şi, totodată, plimbările cu vaporaşul sau gondola sunt nelipsite dintr-un cadru memorabil. Costurile de persoană pentru un bilet de avion şi trei nopţi la hotel de trei stele în Veneţia sunt cele mai ridicate, comparativ cu celelalte destinaţii căutate pentru aceeaşi perioadă.

Pentru mai puţin de două ore de zbor până la Atena şi trei nopţi de cazare la un hotel de patru stele, călătorii români pregătesc un buget la jumătate faţă de o escapadă la Londra sau Paris. Atena este o destinaţie care promite o bogăţie de experienţe care trezesc toate simţurile, de la decorurile impunătoare şi, totodată, elegante din Acropole, la preparatele mediteraneene, cu tzatziki, măsline şi fructe de mare.

Înapoi în Spania, de data asta în capitală, la Madrid. Costurile de vacanţă pentru bilet de avion şi cazare la hotel de trei stele în miezul oraşului în perioada 12-15 februarie sunt mai reduse faţă de cele pentru Barcelona, însă mai mari comparativ cu Roma, Berlin, Milano sau Atena. Cu toate acestea, există numeroase experienţe unice de încercat pe bani puţini: o vizită în Piaţa Rastro Flea – un univers cu antichităţi, amestecuri de discuri vechi cu muzică flamenco, tricouri sau aparate de uz casnic --, un picnic sau o plimbare cu barca în Parcul Retiro, un tur în Palacio de Cristal şi expoziţiile sale de artă cu intrare gratuită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici