Trei filme despre Dracula, în pregătire la Hollywood

Trei filme despre Dracula, inclusiv unul care se va turna parţial în România, începând din toamnă, sunt, în prezent, în pre-producţie la Hollywood, informează variety.com.

11 afișări
Imaginea articolului Trei filme despre Dracula, în pregătire la Hollywood

Trei filme despre Dracula, în pregătire la Hollywood

Unul dintre proiecte, "Dracula Year Zero", este o producţie Universal ce va fi regizată de Alex Proyas, încântat de "abordarea proaspătă a legendei" pe care o propune scenariul.

Un alt proiect în pregătire este "Castlevania", adaptarea unui popular joc video cu vampiri. Lungmetrajul se va filma în toamnă în Africa de Sud şi România, în regia lui Sylvain White. Acesta spune că a crescut jucând jocul video, la începutul anilor '90, şi că a fost atras de ideea de a face un film cu vampiri.

Cel de-al treilea film în pre-producţie este "The Historian", ecranizarea unei cărţi de Elisabeth Kostova (apărută în limba română la Editura RAO, cu titlul "Colecţionarul de istorie") despre căutarea adevărului despre Vlad Ţepeş. Romanul îi poartă pe cititori de la Amsterdam la Paris, Istanbul, apoi lângă Bucureşti, la Mănăstirea Snagov, în Ungaria şi Bulgaria, pe urmele unui mister care a dus la moartea mai multor persoane, de-a lungul secolelor. Actorul şi scenaristul Brad Caleb Kane adaptează cartea pentru marele ecran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici