Tricky concertează la Bucureşti (Galerie Video)

Tricky va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 26 noiembrie, biletele la spectacol având preţurile cuprinse între 60 şi 100 de lei, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii evenimentului, Fundaţia Phoenix.

40 afișări
Imaginea articolului Tricky concertează la Bucureşti (Galerie Video)

Tricky concertează la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tricky (Adrian Thaws) a fost întotdeauna considerat un muzician vizionar, dincolo de convenţii şi curente sau stiluri.

După ce a colaborat cu Massive Attack pe albumele "Blue Lines" şi "Protection", a început să îşi descopere o manieră proprie de a face muzică.

A urmat o serie de albume deschisă de "Maxinquaye" (1995 – Island), compus cu intenţia declarată de a "face muzică aşa cum nimeni nu făcuse până atunci". "Maxinquaye" este considerat încă unul dintre cele mai inovatoare şi importante albume din anii '90.

Tricky a răspuns notorietăţii şi succesului atrase de primul album cu un sound din ce în ce mai agresiv şi eclectic, greu de clasificat, care îi reflectă personalitatea şi atitudinea.

De-a lungul timpului, Tricky a colaborat cu muzicieni foarte diferiţi, ca Bjork, Alanis Morisette, Neneh Cherry, PJ Harvey, Mos Def, Garbage, Damon Albarn (Blur) sau Alison Goldfrapp.

Cel mai recent album Tricky, "Knowle West Boy" (2008 – Domino Records), este considerat de către artist cel mai personal de pâna acum. Fiecare piesă spune câte ceva despre felul în care Tricky a crescut în Knowle West, cartier rău famat din oraşul Bristol.

Solistele şi instrumentiştii de pe "Knowle West Boy" sunt prieteni buni de-ai lui sau, în unele cazuri, chiar necunoscuţi pe care i-a auzit cântând în faţa unui magazin.

Tricky susţine că studioul de înregistrări nu este cel mai stimulant mediu pentru creaţie, aşa că de cele mai multe ori compune şi înregistrează piesele acasă.

Anul aceasta, Tricky a fost invitat, ca de obicei, să cânte la cele mai importante festivaluri de muzică din Europa şi Statele Unite – Werchter, Roskilde, Bonaroo, Glastonbury etc.

La Bucureşti, Tricky va fi însoţit de cinci muzicieni (chitară electrică, bas, tobe, samplere/clape şi backing vocals). Deşi în turneele precedente avea o prezenţă scenică mai degrabă discretă, de data aceasta Tricky promite un show plin de energie şi un amestec echilibrat între piese noi şi vechi.

Biletele la concert costă între 60 şi 100 de lei şi pot fi cumpărate începând de joi.

Acestea vor fi disponibile online, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, precum şi la Sala Palatului, Librăriile Cărtureşti, magazinul Unirea, magazinul Muzica, Music Shop, reţelele Diverta, Carrefour Voiaj, Germanos, Flanco şi Flamingo Computers din toată ţara.

Concertul este produs de Fundaţia Phoenix.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici