Trouble, căţeluşa care a moştenit 12 milioane de dolari, a murit

Trouble, căţeluşa din rasa bichon maltez care a moştenit în 2007, de la fosta ei stăpână, miliardara newyorkeză Leona Helmsley, suma de 12 milioane de dolari, a murit la vârsta de 12 ani, iar "averea" ei va fi donată unei fundaţii de caritate.

523 afișări
Imaginea articolului Trouble, căţeluşa care a moştenit 12 milioane de dolari, a murit

Trouble, căţeluşa care a moştenit 12 milioane de dolari, a murit

"Trouble a decedat pe 13 decembrie 2010, la vârsta de 12 ani, a fost incinerată, iar cenuşa ei a fost depozitată într-un loc privat", a precizat Eileen Sullivan, purtătoarea de cuvânt a organizaţiei de caritate Leona and Harry Helmsley, confirmând o informaţie publicată, joi, în New York Daily News.

Cea mai mare parte a averii lăsate de Leona Helmsley, estimată la circa 8 miliarde de dolari, a fost donată altor organizaţii de caritate.

Ceea ce a rămas din "averea" căţeluşei Trouble "a fost redat organizaţiei de caritate Leona and Harry Helmsley", se precizează în acelaşi comunicat.

Leona Helmsley, regina afacerilor imobiliare, supranumită "regina zgârciţilor", a murit pe 20 august 2007, la vârsta de 87 de ani. Ea a făcut deliciul tabloidelor americane după ce i-a dezmoştenit pe doi dintre nepoţii ei ("Ştiu ei pentru ce", a explicat Leona, laconic, în testamentul ei), lăsând moştenire 12 milioane de dolari - cu 2 milioane de dolari mai mult decât i-a lăsat fratelui ei Alin Rosenthal - bichonului ei maltez Trouble.

Micuţa căţeluşă, adorată de stăpâna ei cu care dormea în acelaşi pat, purta "un colier de diamante şi hăinuţe de lux", potrivit presei americane, însă era detestată de anturajul ei. "Muşca pe toată lumea, pe gărzile de corp, pe şeful securităţii, chiar şi pe clienţii hotelului Helmsley Park Lane", amplasat pe o latură a celebrului Central Park, proprietate a miliardarei americane, care a trăit într-un apartament al acestui hotel până la moarte, a declarat pentru New York Daily News, o fostă angajată română, Zamfira Sfara.

La câteva luni de la moartea Leonei Helmsley, un judecător a decis că miliardara americană nu se afla în deplinătatea facultăţilor mintale atunci când şi-a redactat testamentul şi a retras din averea căţeluşei Trouble suma de 10 milioane de dolari, pe care a distribuit-o celor doi nepoţi dezmoşteniţi, Meegan şi Craig Panzirer şi organizaţiei de caritate Helmsley.

Legile statului New York interzic înhumarea animalelor în cimitire şi era deja stabilit ca Trouble nu va putea să fie înmormântată în mausoleul pe care excentrica miliardară l-a construit cu 1,4 milioane de dolari pentru cel de-al treilea ei soţ Harry Helmsley, decedat în 1997, pentru ea însăşi şi pentru bichonul maltez.

Spre sfârşitul anului 2007, căţeluşa a primit ameninţări cu moartea şi a fost trimisă în Florida cu un avion privat, unde a locuit în luxosul hotel Helmsley Sandcastle din Sarasota.

Trouble genera costuri de întreţinere de circa 100.000 de dolari pe an, din care 8.000 de dolari reprezentau facturile pentru îngrijirile medicale, 1.200 de dolari pentru alimente, iar restul pentru salariile personalului angajat să o apere de ameninţările de răpire.

Bichonii maltezi trăiesc în medie 14 ani.

În testamentul ei, Leona Helmsley a lăsat instrucţiuni foarte precise pentru căţeluşa ei, care în timpul vieţii stăpânei sale, era hrănită cu carne de pui, morcovi, spanac şi peşte proaspăt, preparate de un maestru bucătar şi servite pe platouri din argint şi porţelan.

Leona Helmsley a ispăşit o condamnare de 18 luni de închisoare pentru evaziune fiscală. Fosta ei menajeră a depus mărturie în faţa unui judecător, spunând că a auzit-o pe patroana ei spunând: "Noi nu plătim impozite. Doar oamenii săraci plătesc impozite".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici