Trupa Antarctica va deschide concertul Morcheeba, marţi, la Sala Palatului

Trupa Antarctica, formată din Delia Opran şi Ciprian Lemnaru, va deschide concertul Morcheeba, marţi, de la ora 20.00, la Sala Palatului, informează organizatorii.

253 afișări
Imaginea articolului Trupa Antarctica va deschide concertul Morcheeba, marţi, la Sala Palatului

Trupa Antarctica va deschide concertul Morcheeba, marţi, la Sala Palatului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Antarctica se vrea o nouă stare de spirit: sound-ul formaţiei îşi găseşte inspiraţia în noul val al synthetic pop-ului anilor '80 şi în new wave. Cei doi componenţi, Delia Opran şi Ciprian Lemnaru, au colaborat înainte de a pune bazele trupei la un alt proiect, numit Insound. Trupa tocmai şi-a finalizat albumul de debut - "Explorers" - care urmează să fie lansat pe 1 noiembrie.

Delia Opran (Dee) este absolventă a Colegiului Franklin din Elveţia, specializarea finanţe-bănci, şi şi-a început cariera muzicală alături de trupa hip-hop Racla. Piesa "2 în 1", pe care a interpretat-o alături de formaţie, a fost una dintre melodiile cele mai apreciate de pe piaţă, în 2004. A activat în domeniul bancar şi publicitate, înainte de a se dedica în totalitate muzicii.

Ciprian Lemnaru a absolvit Liceul de muzică "George Enescu", trecând imediat la munca de studio. A făcut aranjamente muzicale pentru mai multe case de discuri (NoBorder, U-NEQ, Progressive şi LUK), fiind constant coleg de echipă cu artişti precum Maroon 5, Kirsy Hawkshaw, Gabriel şi Dresda. În 2009 şi-a deschis propriul studio: Woodchopper Records.

Pentru concertul Morcheeba ce va avea loc marţi seară, accesul în Sală Palatului este permis de la ora 19.30, iar concertul va începe la ora 20.00. Evenimentul este organizat de Events.

Biletele, la preţul de 90 de lei, 120 de lei, 160 de lei sau 200 de lei, în funcţie de categorie, mai pot fi achiziţionate online, pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua naţională Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange şi librăriile Humanitas).

Trupa Morcheeba ("MOR - middle of the road" - mijlocul drumului, "cheeba" - termen informal folosit pentru canabis, n.r.) a debutat pe scena muzicală britanică la mijlocul anilor '90. În prezent, sound-ul Morcheeba combină mai multe stiluri muzicale: downtempo, soul, R'n'B, hip-hop, reggae, chill out, funk, blues. Din 1995, anul în care a luat naştere, Morcheeba a vândut peste şase milioane de discuri în întreaga lume.

"Who Can You Trust" a fost albumul de debut al trupei, lansat în 1996. Doi ani mai târziu, a urmat "Big Calm", cu un sound diferit, o combinaţie de soul, hip-hop, country şi electronică. După "Fragments of Freedom" (2000) şi "Charango" (2002), Morcheeba a lansat un material care a inclus cele mai bune hituri ale trupei, "Parts Of The Process (The Very Best Of Morcheeba)", în 2003.

După cinci albume, Skye Edwards şi fraţii Godfrey au luat-o pe drumuri separate. Skye Edwards s-a concentrat pe o carieră solo şi a lansat două albume: "Mind How You Go", în 2006, şi "Keeping Secrets", în 2009.

În 2005, Morcheeba a înregistrat "The Antidote", cu vocea lui Daisy Martey. Martey a plecat din trupă în 2005, an în care Morcheeba a lansat încă două materiale, compilaţiile "The Platinum Collection" şi "Get Mashed (by Kool DJ Klear)".

În 2009 a fost lansat cel de-al şaselea album de studio din istoria trupei - "Dive Deep" -, înregistrat cu contribuţia mai multor solişti, printre care Judie Tzuke, Thomas Dybdahl, Cool Calm Pete şi Manda. Locul lui Daisy Martey a fost luat de o altă solistă - Jody Sternberg - pentru apariţiile live, dar în turneul întreprins anul trecut pentru promovarea albumului "Dive Deep" fraţiii Godfrey au adus-o pe cântăreaţa franceză Manda.

Anul acesta, membrii trupei Morcheeba s-au reunit cu vocalista Skye şi au marcat acest lucru prin finalizarea celui de-al şaptelea album al carierei lor, "Blood like Lemonade".

Morcheeba a mai cântat în România în 2009, la Bucureşti, în 2008, la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureş, şi în 2007, la B'estival, în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici