Trupa cabaretului Moulin Rouge a stabilit şase recorduri mondiale - FOTO

Trupa de dansatori a cabaretului Moulin Rouge din Paris a stabilit şase recorduri insolite, inclusiv pentru cel mai mare număr de ridicări de picioare - 720 în 30 de secunde -, o performanţă realizată de 30 de artişti, pe ritmurile unei arii celebre de Jacques Offenbach.

419 afișări
Imaginea articolului Trupa cabaretului Moulin Rouge a stabilit şase recorduri mondiale - FOTO

Trupa cabaretului Moulin Rouge a stabilit şase recorduri mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste recorduri inedite au fost omologate, marţi, pe scena cabaretului Moulin Rouge, de un expert Guinness Book, cu ocazia Zilei mondiale a recordurilor, la care Franţa a participat în premieră.

Trupa de la Moulin Rouge a stabilit şi recordul pentru cel mai mare număr de şpagate realizate succesiv în timpul unui dans French Cancan (tip de spectacol muzical şi coregrafic inventat în secolul al XIX-lea): 32 de dansatoare au realizat 62 de şpagate în 30 de secunde.

Doi dansatori ai trupei de la Moulin Rouge, Adonis Kosmadakis şi Nicolas Pihiliangegedera, şi-au adjudecat recordul pentru cele mai multe rotaţii pe sol, efectuând în 30 de secunde 34 de şpagate în piruetă, o figură acrobatică foarte dificilă numită "serpillière".

Artiştii acrobaţi care reprezintă una dintre atracţiile cabaretului parizian au stabilit şi ei câteva recorduri: jonglerul Mario Berousek a doborât recordul pentru cele mai multe popice (128) prinse în 30 de secunde şi recordul pentru cel mai mare număr de rotaţii triple (735) executate în timp ce a jonglat 60 de secunde cu 5 popice.

La biserica Sacré-Coeur din cartierul Montmartre din Paris, încurajat de numeroşi spectatori, duetul Stykan a stabilit recordul pentru cel mai mare număr de trepte (23) urcate într-un minut ţinând pe cap o persoană în echilibru.

Cel mai recent record francez a constat în cel mai mare mozaic din lume (700 de metri pătraţi) format din persoane care ţineau în mâini panouri colorate, realizat, miercuri seară, la Lozanne, de 1.500 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici