Trupa Guns N' Roses va difuza online unul dintre concertele ei, în scopuri caritabile

Trupa americană Guns N' Roses a luat decizia de a-şi difuza pe internet unul dintre concertele ei viitoare, în scopuri caritabile.

186 afișări
Imaginea articolului Trupa Guns N' Roses va difuza online unul dintre concertele ei, în scopuri caritabile

Trupa Guns N' Roses va difuza online unul dintre concertele ei, în scopuri caritabile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Axl Rose, solistul trupei, şi-a invitat fanii din lumea întreagă să urmărească în direct pe internet, contra unei mici donaţii, concertul pe care formaţia americană îl va susţine la Chicago, vineri, informează femalefirst.co.uk.

Guns N' Roses va susţine în seara de vineri un concert special pe scena celebrei House of Blues din Chicago, în cadrul turneului său nord-american, şi s-a asociat cu organizaţia de caritate Feeding America pentru a transforma acest show într-un eveniment caritabil.

Pentru a urmări concertul pe internet, fanii vor plăti 5 dolari, iar o parte din încasări vor fi donate organizaţiei de caritate Feeding America, ce militează contra foametei şi a sărăciei.

Trupa Guns N' Roses a cunoscut succesul pe scena muzicii rock în 1987, odată cu albumul ei de debut, "Appetite for Destruction". Avându-i în componenţă pe solistul Axl Rose, chitariştii Slash şi Izzy Stradlin, basistul Duff McKagan şi toboşarul Steven Adler, acest grup californian a dominat muzica de la sfârşitul anilor '80 şi începutul anilor '90 cu rockul ei agresiv şi carismatic. La începuturile carierei sale, trupa a fost criticată pentru versurile piesei "One in a Million", catalogate homofobe, misogine şi rasiste. Grupul american a fost definit, însă, şi prin disfuncţionalităţile dintre membrii lui şi scandalurile din vieţile lor private, în care abundau excesul de droguri, sex şi stilul de viaţă rock and roll.

Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de albume pe plan mondial, dovedindu-se a fi un concurent serios pentru industria muzicală a anilor '90, dominată în acea vreme de artişti pop, precum Madonna şi Michael Jackson.

Fiecare album Guns N' Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. De un succes deosebit s-au bucurat şi albumele următoare, "Use Your Illusion I", "Use Your Illusion II" şi "The Spaghetti Incident?". În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.

Însă disputele dintre membrii trupei, adeseori purtate în văzul întregii lumi, au cauzat în cele din urmă destrămarea grupului, produsă în 1996.

În prezent, trupa Guns N' Roses este formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuţie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitară), DJ Ashba (chitară).

În septembrie 2010, trupa Guns N' Roses a concertat şi în România, la complexul Romexpo din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici