Trupa Kaiser Chiefs colaborează cu Duran Duran

Trupa britanică Kaiser Chiefs colaborează cu veteranii de la Duran Duran pentru următorul album al celor din urmă, informează New Musical Express.

19 afișări
Imaginea articolului Trupa Kaiser Chiefs colaborează cu Duran Duran

Trupa Kaiser Chiefs colaborează cu Duran Duran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nick Hodgson, baterist şi compozitor al Kaiser Chiefs, a scris o serie de cântece pentru cel de-al 13-lea album de studio al celor de la Duran Duran, la invitaţia cunoscutului producător Mark Ronson. Muzicienii de la Duran Duran au intrat în studioul de înregistrări încă din luna februarie, ei lucrând cu Ronson, celebru pentru colaborările anterioare cu nume precum Amy Winehouse, Lily Allen, Robbie Williams şi Adele. Anul trecut, el a fost desemnat cel mai bun artist, la Brit Awards.

"L-am sunat pe Nick în urmă cu o săptămână să-l întreb dacă nu ar fi interesat să scrie un cântec pentru Duran Duran", a declarat Ronson. "Nu a mai făcut asta până acum, pentru că el scrie doar cu Ricky (Wilson, vocalul trupei, n.r.) şi cu formaţia sa".

Producătorul a mai spus că Hodgson a lucrat cu cei de la Duran Duran timp de "cinci sau şase ore" şi au scris trei cântece împreună. "Unul dintre acestea are ritmuri spre rock, iar altul înclină mai mult spre italo disco", a dezvăluit Ronson. "Două dintre cele trei piese sigur vor ajunge pe album".

Exponentă a curentului new-wave, alături de trupe precum Depeche Mode, Frankie Goes to Hollywood, Tears for Fears şi New Order, Duran Duran este una dintre cele mai apreciate şi longevive formaţii din istoria muzicii. Are în spate o carieră de peste 25 de ani, mai mult de 70 de milioane de albume vândute în întreaga lume, 18 single-uri în topul Billboard 100 şi 30 în Top 40 UK.

Formată în 1978, trupa a trecut de-a lungul timpului prin numeroase schimbări de formulă, reunindu-se în 2004 în componenţa care a consacrat-o: Nick Rhodes, John Taylor, Roger Taylor, Andy Taylor, Simon LeBon - pentru lansarea celui mai recent album, "Astronaut" (2004), material ce a intrat în topul UK direct pe locul al treilea. În octombrie 2006, Duran Duran a susţinut un concert la Sala Palatului din Bucureşti.

Şi cei de la Kaiser Chiefs au prezentat un show în Capitală, anul trecut, în cadrul festivalului B'estfest. Botezată după numele unei echipe de fotbal din Africa de Sud, trupa Kaiser Chiefs s-a înfiinţat în Leeds, Marea Britanie, în 2003, şi îi are în componenţă pe Ricky Wilson (voce), Andrew 'Whitey' White (chitară), Simon Rix (bas), Nick 'Peanut' Baines (clape) şi Nick Hodgson (tobe, voce). Albumul de debut, ''Employement'', a fost lansat în martie 2005, fiind inspirat din sound-ul new-wave şi punk-rock al anilor '70. Succesul pieselor "Oh My God", "Everyday I Love You Less and Less", "Modern Way" a plasat trupa pe locul al doilea în UK Album Chart, aducându-i şi o nominalizare la premiile Mercury.

În 2007, Kaiser Chiefs a lansat cel de-al doilea album, "Yours Truly, Angry Mob", care a ajuns rapid pe primul loc în topurile din Marea Britanie. Primul extras pe single, "Ruby", s-a bucurat de un puternic succes la nivel mondial, fiind primul single al trupei care intrat direct pe prima poziţie în clasamentele de specialitate. Au urmat single-urile "Everything Is Average Nowadays", "The Angry Mob" şi "Love's Not a Competition (But I'm Winning)". Cel de-al treilea material de studio a fost lansat în octombrie anul trecut, "Off With Their Heads".

Love's Not a Competition (But I'm Winning) - Kaiser Chiefs

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici