Trupa Radiohead a început înregistrările pentru un nou album de studio

Trupa rock britanică Radiohead a început să lucreze la un nou album de studio, potrivit unor mesaje sugestive publicate recent pe internet de solistul grupului, Thom Yorke.

56 afișări
Imaginea articolului Trupa Radiohead a început înregistrările pentru un nou album de studio

Trupa Radiohead a început înregistrările pentru un nou album de studio (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Thom Yorke a publicat în ultimele zile o serie de mesaje destul de misterioase pe Twitter, iar unul dintre acestea conţinea un link spre o imagine fără titlu, reprezentând un pick-up alb.

Cel mai explicit dintre mesajele sale a fost acela în care a explicat că el şi Stanley - se referea probabil la bunul său prieten Stanley Donwood, care a realizat multe dintre copertele albumelor lansate de Radiohead - "au trecut în revistă 15 ani de cuvinte şi fotografii abandonate".

Thom Yorke spune că trupa Radiohead a făcut "overdubs" (înregistrări peste piese existente, n.r.) în studioul ei, dar el şi colegii lui de trupă se află "abia în a doua zi de muncă".

Cu câteva luni în urmă, chitaristul principal al grupului Radiohead, Jonny Greenwood, a declarat pentru BBC că trupa sa va începe înregistrările pentru un nou album în luna septembrie.

Noul material discografic va fi primul după "The King of Limbs", apărut în 2011, pe care Radiohead l-a vândut în versiune digitală pe site-ul ei, fără a apela la serviciile unei case de discuri.

Radiohead este o trupă britanică de rock alternativ din Oxfordshire. Membrii formaţiei sunt Thom Yorke (voce, chitară, electronics), Jonny Greenwood (chitară), Ed O'Brien (chitară, backing vocals), Colin Greenwood (bas, sintetizator) şi Phil Selway (tobe, percuţie). De-a lungul carierei, trupa Radiohead a vândut peste 30 de milioane de albume şi a primit numeroase trofee importante, inclusiv trei premii Grammy şi şapte NME Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici