Trupa The Who, al treilea headliner la Festivalul Glastonbury 2015

Trupa britanică The Who a fost confirmată în calitate de headliner al Festivalului Glastonbury 2015 şi va susţine un concert special în ultima seară a evenimentului, pe 28 iunie, au anunţat organizatorii, miercuri, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

120 afișări
Imaginea articolului Trupa The Who, al treilea headliner la Festivalul Glastonbury 2015

Trupa The Who, al treilea headliner la Festivalul Glastonbury 2015 (Imagine: arhiva Wikimedia Commons / Jim Summaria)

Imagine sub licenţă CC BY-SA 3.0

Celelalte două capete de afiş ale celebrului festival din Marea Britanie, care vor urca pe scena principală a evenimentului - Pyramid Stage -, sunt trupa rock americană Foo Fighters şi rapperul american Kanye West,  informează bbc.com.

Rockerii de la The Who spun că show-ul pe care îl vor susţine la Glastonbury îi vor transporta pe spectatori prin întregul catalog muzical al grupului şi va include piese extrase de pe unele dintre cele mai cunoscute albume ale lor, precum "Who's Next", "Tommy", "Quadrophenia" şi "My Generation".

În acest an, trupa Foo Fighters va fi cap de afiş al serii de vineri, 26 iunie, la Glastonbury.

Rapperul Kanye West va fi headliner în seara următoare, sâmbătă, 27 iunie.

Trupa The Who va fi cap de afiş şi la festivalul Summertime Hyde Park 2015, în cadrul căruia va susţine un concert pe 26 iunie. În deschiderea concertului formaţiei britanice vor cânta Paul Weller, Kaiser Chiefs, Johnny Marr şi Gaz Coombes.

Formaţia britanică a mai fost cap de afiş la Glastonbury şi la ediţia din 2007, când a cântat tot în seara de închidere a festivalului.

Trupa The Who a fost înfiinţată în 1964, în Marea Britanie, iar principalii săi membri sunt solistul Roger Daltrey, chitaristul Pete Townshend, basistul John Entwistle şi toboşarul Keith Moon. Grupul este considerat unul dintre cele mai influente din domeniul muzicii rock.

Printre cele mai cunoscute cântece ale trupei se numără "I Can't Explain", "My Generation", "Substitute" şi "Happy Jack".

În 2001, The Who a primit un premiu Grammy pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei muzicale. De asemenea, trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1990, iar şapte dintre materialele sale discografice au fost incluse în topul 500 al celor mai bune albume din toate timpurile realizat de revista Rolling Stone.

Biletele pentru ediţia din 2015 a Festivalului Glastonbury s-au epuizat în doar 26 de minute după ce au fost puse în vânzare, în octombrie 2014.

Fanii au plătit 225 de lire sterline pentru un bilet la acest celebru festival muzical, organizat în fiecare an în Worthy Farm din comitatul Somerset.

În 2014, cele trei trupe care au fost invitate la Glastonbury în calitate de headliner au fost Arcade Fire, Metallica şi Kasabian.

Festivalul Glastonbury, care nu a fost organizat în 2012 pentru a nu afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Londra, are loc în mod tradiţional în ultimul weekend din luna iunie.

Festivalul Glastonbury atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an, fiind organizat pe un platou ce aparţine unei ferme de lapte din comitatul Somerset.

Evenimentul a fost lansat după moartea lui Jimi Hendrix, în 1970. Participanţii la prima ediţie au plătit o liră sterlină, primind în schimb lapte de la fermă şi putându-i asculta pe Marc Bolan şi Al Stewart.

O perioadă, festivalul nu a mai fost organizat anual, însă în anii '90 a căpătat anvergura internaţională pe care o are şi în prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care au cântat la Glastonbury în 1997, Coldplay, după reprezentaţia din 2002, şi Muse, prin concertul din 2004, să îşi croiască drumul către succes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici