Trupa The Who lansează o piesă nouă pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la primul single

Trupa rock The Who va lansa o piesă nouă, "Be Lucky", prima din ultimii opt ani, în contextul în care renumitul grup britanic va susţine în această toamnă un turneu european pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la lansarea primului său single.

66 afișări
Imaginea articolului Trupa The Who lansează o piesă nouă pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la primul single

Trupa The Who lansează o piesă nouă pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la primul single (Imagine: www.thewho.com)

Grupul The Who, care a lansat de-a lungul anilor o serie de piese emblematice, precum "I Can't Explain" şi "My Generation", şi albumul conceptual "Tommy", va include noul single într-un album Greatest Hits care va apărea pe piaţă pe 3 noiembrie.

Noul cântec, intitulat "Be Lucky", este considerat "un single clasic al rockerilor de la The Who", potrivit unui comunicat al casei de discuri producătoare.

"Be Lucky" este primul single nou lansat de trupa The Who după albumul de studio "Endless Wire" din 2006.

Formaţia britanică a anunţat că toate încasările ce vor fi obţinute din comercializarea acestui single vor fi donate unei asociaţii de caritate care luptă contra cancerului, înfiinţată de liderii trupei, Roger Daltrey şi Pete Townshend.

Single-ul a fost produs de Dave Eringa, cunoscut pentru colaborările sale cu grupul Manic Street Preachers.

Trupa The Who va susţine un turneu european în noiembrie şi decembrie pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la lansarea primului ei single, "I Can't Explain".

The Who este una dintre cele mai importante trupe de muzică rock a tuturor timpurilor, renumită pentru albumele conceptuale "Tommy" şi "Quadrophenia", precum şi pentru hituri ca "My Generation" şi "Won't Get Fooled Again". În formula ei originală, alcătuită din Pete Townshend (chitară), Roger Daltrey (voce), John Entwistle (bas) şi Keith Moon (tobe), formaţia a activat de la formarea sa în 1964 până în 1978, anul morţii lui Keith Moon. În acest interval, rockerii de la The Who au devenit faimoşi şi au lansat majoritatea albumelor de studio.

Moartea neaşteptată a lui Keith Moon a marcat intrarea în declin, urmând încă două albume de studio la începutul anilor '80 cu toboşarul Kenny Jones. În afara înregistrării unui cântec în scopuri caritabile în 1991, formaţia The Who s-a reunit doar pentru concerte şi turnee live sporadice, Townshend, Daltrey şi Entwistle fiind acompaniaţi de diverşi instrumentişti.

După moartea lui John Entwistle în 2002, cei doi membri supravieţuitori nu au renunţat la ideea de a înregistra albume de studio, cel mai recent dintre acestea, "Endless Wire", fiind lansat în anul 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici