Trupele Muse şi Kasabian, marile câştigătoare la gala NME Awards

Trupele Muse şi Kasabian au primit fiecare câte două premii, miercuri seară, la gala anuală NME Awards, organizată la O2 Academy Brixton din Londra.

12 afișări
Imaginea articolului Trupele Muse şi Kasabian, marile câştigătoare la gala NME Awards

Trupele Muse şi Kasabian, marile câştigătoare la gala NME Awards

Trupele Blur şi Arctic Monkeys au primit şi ele câte un premiu din partea revistei muzicale New Musical Express, într-o gală dominată de formaţiile masculine, în ciuda opiniilor experţilor, care au prevăzut pentru anul 2010 o dominaţie a femeilor în industria muzicală.

Rockerii din formaţia americană Paramore au fost marea surpriză a serii, câştigând premiul categoriei "cea mai bună trupă internaţională", impunându-se în faţa unor grupuri mult mai cunoscute, precum Green Day, Kings of Leon şi Vampire Weekend.

Potrivit editorului revistei NME, câştigătorii acestor premii au fost decişi cu ajutorul a 3,6 milioane de voturi.

Muse s-a impus la categoria "cea mai bună trupă britanică" şi "cel mai bun website al unei trupe" (muse.mu), Radiohead are cel mai bun blog (Radiohead.com/deadairspace), iar Kasabian a triumfat la categoriile "cel mai bun album" şi "cea mai bună copertă a unui album" pentru materialul discografic "West Rider Pauper Lunatic Asylum".

Grupul brit-pop Blur s-a impus la categoria "cel mai bun concert live", pentru show-ul susţinut în Hyde Park, iar Arctic Monkeys a fost desemnată "cea mai bună trupă live", după turneul lor sold-out din 2009.

"Cel mai bun cântec" a fost desemnat "Dominos", lansat de trupa The Big Pink, iar "cea mai bună trupă debutantă" a fost votată Bombay Bicycle Club.

Printre ceilalţi câştigători ai serii s-au numărat Jamie T (cel mai bun artist solo) şi Biffy Clyro (cel mai bun videoclip - "The Captain"), în timp ce Festivalul de la Glastonbury a fost desemnat cel mai bun eveniment de gen al anului. The Jonas Brothers au fost câştigătorii categoriilor "cel mai prost album" ("Lines Vines Trying Times") şi "cea mai proastă trupă". Lady Gaga a câştigat premiul categoriei "cel mai prost îmbrăcat artist", dar şi pe cel pentru cel mai bine îmbrăcat artist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici