Tunisia: O femeie va deveni mamă a 12 copii, dintr-o singură sarcină

O femeie din Tunisia spune că în această lună trebuie să nască 12 copii, după ce a făcut un tratament de fertilitate, relatează publicaţia britanică Daily Express.

218 afișări
Imaginea articolului Tunisia: O femeie va deveni mamă a 12 copii, dintr-o singură sarcină

Tunisia: O femeie va deveni mamă a 12 copii, dintr-o singură sarcină

Profesoara din nordul Africii spune că are şase băieţi şi şase fete. Femeia, care are în jur de 30 de ani, a apelat la tratament de fertilizare in vitro după ce a pierdut două sarcini.

Dacă cei 12 copii se nasc toţi vii ar fi "un miracol medical" şi ar depăşi recordul mămicii americane Nadya Suleman, care a născut, după fertilizare, opt copii, fiind cei mai longevivi din lume.

Medicii spun că e posibil ca toţi să se nască vii, însă sunt şanse foarte mici ca toţi să supravieţuiască. Femeia le-a spus angajaţilor spitalului că abia aşteaptă să îşi strângă în braţe copiii. Soţul acesteia, Marwan, a spus că la început a crezut că aceasta are gemeni, însă mai mulţi fetuşi au fost descoperiţi, iar bucuria a crescut odată cu numărul lor.

Potrivit lui Marwan, medicii i-au spus soţiei sale că poate să nască natural, însă experţii spun că acest lucru ar fi imposibil. Şi medicii britanici pun la îndoială faptul că femeia este însărcinată în nouă luni. Peter Bowen-Simpkins, de la Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, a spus: "Cum pot fi 12 copii în acelaşi timp într-un singur uter? Uterul nu se întinde atât. Ar fi trebuit să aibă o înălţime de peste doi metri".

El a precizat că majoritatea femeilor cu sarcini multiple pierd o parte din copii foarte timpuriu sau intră în travaliu mai devreme, atunci când există un risc foarte mare pentru fetus să moară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici