U2 - concert pe acoperişul BBC (Video)

Concertul surpriză susţinut de trupa rock irlandeză U2 pe acoperişul sediului central al BBC din centrul Londrei a atras peste 40.000 de accesări pe YouTube, potrivit statisticilor de pe site.

49 afișări
Imaginea articolului U2 - concert pe acoperişul BBC (Video)

U2 - concert pe acoperişul BBC (Imagine: stirileprotv.ro)

Potrivit BBC, circa 5.000 de spectatori au asistat la concertul surpriză al celor de la U2, care a avut loc cu o zi înaintea lansării celui de-al 12-lea album de studio al trupei, intitulat "No Line On The Horizon".

U2 au fost invitaţii speciali ai unei emisiuni de la BBC Radio 1, zvonurile despre un concert surpriză al rockerilor irlandezi răspândindu-se cu rapiditate pe internet, chiar în timpul emisiunii.

Trupa a interpretat patru piese în timpul mini-concertului care a durat 20 de minute, dintre melodiile interpretate făcând parte piese precum "Get On Your Boots" şi "Magnificent", dar şi "Vertigo" şi "Beautiful Day".

Bono, solistul trupei U2, a declarat în faţa publicului prezent: "Aceasta este o mare onoare. Vom cânta pentru prima oară aceste piese în faţa unui public. Sper să nu greşim nimic".

Concertul a fost transmis în direct în emisiunea DJ-ului Chris Evans, la BBC Radio 2.

U2 - Magnificent

Iniţiativa trupei U2 le-a reamintit londonezilor de celebrul concert surpriză susţinut în 1969 de trupa Beatles pe acoperişul sediului general din Londra al casei de discuri Apple.

The Beatles - Get Back

Trupa U2 a anunţat recent că va efectua un turneu mondial la sfârşitul anului şi că speră să ofere bilete la preţuri mai mici, adaptate perioadei de criză şi recesiune economică de pe plan mondial.

Bono a adăugat, totodată, că vor exista şi bilete la preţuri foarte mari, "deoarece şi oamenii bogaţi au sentimente şi pasiuni!".

Trupa rock U2, care îi are în componenţă pe Bono (voce şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie), a fost fondată în 1976, când membrii săi erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, fiind remarcată pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone.

U2 s-a adaptat mai apoi şi revoluţiilor dance şi alternative din muzică, reinventându-se cu albumul "Achtung Baby", din 1991, acompaniat de turneul "Zoo TV". Experimente similare au continuat de-a lungul anilor '90. Începând cu 2000, U2 a adoptat un sound ceva mai tradiţional, care reuşeşte, însă, să păstreze influenţele explorărilor lor muzicale.

De-a lungul timpului, trupa a vândut mai bine de 170 de milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat mai multe premii Grammy decât oricare altă trupă (22 în total). În 2005, formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Revista Rolling Stone a situat-o pe poziţia 22 în topul celor mai buni artişti ai tuturor timpurilor. De-a lungul carierei, ca trupă, dar şi ca solişti, membrii U2 s-au implicat în lupta pentru apărarea drepturilor omului şi s-au alăturat campaniilor unor organizaţii umanitare, precum Amnesty International, sau au lansat, la rândul lor, acţiuni de acelaşi gen - ONE Campaign, DATA (Debt, AIDS, Trade in Africa) şi altele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici