U2 plănuieşte un nou album (Video)

U2 a lansat săptămâna aceasta primul album din ultimii cinci ani, însă trupa irlandeză plănuieşte deja un nou material discografic pentru anul viitor, a declarat Bono pentru revista Rolling Stone.

11 afișări
Imaginea articolului U2 plănuieşte un nou album (Video)

U2 plănuieşte un nou album (Imagine: Mediafax Foto)

Noul album se va numi "Songs of Ascent" şi va fi ceva mai "blând" decât actualul "No Line on the Horizon", a declarat Bono pentru revista americană Rolling Stone.

Solistul trupei a declarat că noul proiect seamănă cu albumul lansat în 1964 de celebrul muzician de jazz John Coltrane.

Primul extras pe single se va numi "Every Breaking Wave", o piesă care a fost exclusă, în ultimul moment, de pe "No Line on the Horizon", cel de-al 12-lea album de studio al trupei U2.

Criticii se aşteaptă ca cel mai recent album U2 să fie unul dintre marile succese comerciale ale anului 2009. Acesta reprezintă primul album pe care trupa l-a lansat în ultimii patru ani.

Albumul a fost lansat, luni, în Marea Britanie, iar The Official Charts Company a anunţat că "No Line On The Horizon" va fi cel de-al zecelea album al trupei U2 care va ajuge pe primul loc în clasamentul albumelor, egalând astfel performanţele unor artişti precum Rolling Stones şi Madonna. Trupa The Beatles deţine recordul în acest sens, cu 15 albume situate pe primul loc în topul celor mai vândute materiale discografice.

Precedentul album al trupei U2, "How To Dismantle An Atomic Bomb", s-a vândut în aproximativ nouă milioane de exemplare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici