U2 s-au întors în studio pentru un nou album

Trupa irlandeză U2, cotată ca fiind una dintre cele mai importante trupe din lume, s-a reîntors într-un studio din Dublin pentru a lucra la un nou album, despre care se zvoneşte s-ar lansa în toamna acestui an.

1 afișare
Imaginea articolului U2 s-au întors în studio pentru un nou album

U2 s-au întors în studio pentru un nou album

Potrivit New Musical Express, trupa a scris deja câteva cântece pentru noul material discografic ce va urma discului din 2004, "How To Dismantle An Atomic Bomb". În prezent, membrii trupei îşi continuă munca în studio, unde lucrează cu vechii lor producători, Brian Eno şi Daniel Lanois.

"Încercăm să depăşim noi graniţe ale sound-ului şi să obţinem o capodoperă, a declarat Lanois pentru Billboard, adăugând că Bono este încărcat de energie şi plin de inspiraţie pentru a compune noi versuri.

Pentru moment, nu a fost anunţată nicio dată de lansare a noului album.

Pe de altă parte, managerul trupei a lăsat să se înţeleagă că trupa ar putea susţine o serie de concerte la toamnă, printre care unul şi la O2 Arena din Londra. "O2 are un bun potenţial, şi pentru că este acoperită, ar putea găzdui un show toamna", a declarat Paul McGuinness.

Trupa rock U2, formată din Bono (voce şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie), a fost formată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Însă până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, remarcată fiind pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel raportat la numărul de albume vândute, până ce discul din1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone.

U2 s-a adaptat mai apoi şi revoluţiilor dance şi alternative din muzică, reinventându-se cu albumul "Achtung Baby" din 1991, acompaniat de turneul Zoo TV. Experimente similare au continuat de-a lungul anilor '90. Începând cu 2000, U2 au adoptat un sound ceva mai tradiţional, care reuşeşte însă să păstreze influenţele explorărilor lor muzicale.

De-a lungul timpului, trupa a vândut mai bine de 170 de milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat mai multe premii Grammy Awards decât oricare altă trupă (22 în total). În 2005, formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Revista Rolling Stone Magazine a listat-o pe poziţia 22 în topul celor mai buni artişti ai tuturor timpurilor. De-a lungul carierei ca trupă dar şi ca solişti, membrii U2 s-au implicat în lupta pentru apărarea drepturilor omului, în campanii sociale şi s-au alăturat campaniilor unor organizaţii umanitare, precum Amnesty International, sau au lansat la rândul lor acţiuni de acelaşi gen - ONE Campaign, DATA (Debt, AIDS, Trade in Africa) etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici