Ultimul episod din serialul "Hercule Poirot", turnat în casa de vacanţă a scriitoarei Agatha Christie

Ultimul episod din serialul "Hercule Poirot", în care rolul principal este interpretat de David Suchet, va fi turnat în reşedinţa de vacanţă pe care Agatha Christie, autoarea romanelor care au stat la baza acestor adaptări pentru televiziune, a deţinut-o în regiunea Devon.

3583 afișări
Imaginea articolului Ultimul episod din serialul "Hercule Poirot", turnat în casa de vacanţă a scriitoarei Agatha Christie

Scriitoarea Agatha Christie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest episod, care se va intitula "Dead Man's Folly", va include scene filmate în casa din Greenway a scriitoarei, deţinută în prezent de National Trust, o organizaţie care militează pentru protejarea clădirilor istorice din Marea Britanie, relatează bbc.co.uk.

"Dead Man's Folly" va fi ultimul episod din acest serial. David Suchet a interpretat pentru prima dată rolul celebrului detectiv Hercule Poirot în 1989.

Atunci când acest serial TV, produs de postul ITV, se va încheia în luna iulie, David Suchet va fi apărut în toate ecranizările poveştilor cu Hercule Poirot scrise de Agatha Christie - peste 65 de episoade pentru televiziune.

Romanul "Dead Man's Folly" a fost publicat în 1956. Casa aflată în centrul intrigii misterioase din roman a fost inspirată de arhitectura din Greenway.

"Dead Man's Folly" face parte din cel de-al 13-lea sezon al serialului "Hercule Poirot", care va fi şi ultimul. Acest sezon include alte cinci episoade. Celelalte episoade se vor intitula "Elephants Can Remember", "Curtain", "Poirot's Last Case", "The Labours of Hercules" şi "The Big Four".

David Suchet, în vârstă de 67 de ani, a jucat în zeci de seriale şi filme de televiziune. A fost nominalizat la premiul BAFTA pentru cel mai bun actor de televiziune în 1991, pentru "Poirot", şi în 2002, pentru "The Way We Live Now". În 2008, a câştigat un International Emmy pentru prestaţia din filmul biografic de televiziune "Maxwell", ce spune povestea magnatului de presă Robert Maxwell.

Hercule Poirot apare în 33 de romane şi în 51 de nuvele publicate, între 1920 şi 1975, de Agatha Christie.

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare britanică de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste. A scris şi romane de dragoste, sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute, neavând acelaşi succes la public. Operele sale, în principal cele care au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită "Regina Crimei", ea fiind considerată drept unul dintre cei mai importanţi şi inventivi autori ai genului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici