Ultimul turneu din cariera lui Elton John debutează în toamnă şi va dura trei ani

Cântăreţul britanic Elton John a anunţat, miercuri, că va susţine un "ultim" turneu care va dura trei ani şi care va debuta în toamnă, după care se va consacra educaţiei celor doi copii ai săi, transmite AFP.

176 afișări
Imaginea articolului Ultimul turneu din cariera lui Elton John debutează în toamnă şi va dura trei ani

Ultimul turneu din cariera lui Elton John debutează în toamnă şi va dura trei ani

Starul în vârstă de 70 de ani a explicat că nu pune capăt carierei de muzician, care a început în urmă cu mai mult de 50 de ani, şi că va continua să producă muzică.

"Sper să creez până voi muri", a declarat acesta, într-o conferinţă de presă care a avut loc la New York.

Cu acest anunţ, cântăreţul pune capăt unor speculaţii în acest sens apărute în urmă cu mai multe săptămâni.

Starul a spus că acest ultim turneu mondial, care va debuta în septembrie, în Pennsylvania, SUA, şi va include aproximativ 300 de concerte, până în 2021, este modul lui de a mulţumi fanilor, care sunt alături de el de la începutul anilor 1970.

Elton John a mai spus că a luat această decizie în 2015, în timpul unui sejur în Franţa, şi a planificat ulterior acest turneu.

În treacăt, a ironizat-o pe Cher, dând asigurări că nu îşi va lua adio de la scenă aşa cum a făcut cântăreaţa în ultimii 15 ani.

Într-o carieră de cinci decenii, Elton John, în vârstă de 70 de ani, recompensat cu cinci premii Grammy, a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll.

El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA, după sfârşitul anilor '80. A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic în 1998.

Din 1993, Elton John are o relaţie cu producătorul şi regizorul de documentare canadian David Furnish, cu care s-a căsătorit oficial în 2014, după ce, cu nouă ani înainte, încheiaseră o uniune civilă. Cei doi au doi copii, Zachary, în vârstă de şapte ani, şi Elijah, în vârstă de cinci ani, ambii născuţi de mame surogat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici