Un Abraham Lincoln în versiune robotizată, scos la licitaţie de un muzeu din Gettysburg

Statui în mărime de naturală îmbrăcate ca în timpul Războiului Civil american, obiecte vechi de mobilier şi o statuie robotizată a preşedintelui Abraham Lincoln vor fi scoase la licitaţie în acest weekend de un muzeu dedicat Bătăliei de la Gettysburg care se pregăteşte să se modernizeze.

136 afișări
Imaginea articolului Un Abraham Lincoln în versiune robotizată, scos la licitaţie de un muzeu din Gettysburg

Un Abraham Lincoln în versiune robotizată, scos la licitaţie de un muzeu din Gettysburg

The American Civil War Wax Museum, care a fost inaugurat în 1962, cu un an înainte de împlinirea unui secol de la cea mai sângeroasă luptă din Războiul Civil american, a decis să se modernizeze şi să se concentreze pe istoria acestui oraş din statul Pennsylvania, devenit locul în care s-a produs un veritabil carnagiu, informează Reuters.

"Vrem ca oamenii să înţeleagă faptul că Gettysburg era o comunitate înfloritoare înainte de bătălie - avea trei ziare săptămânale, avea iluminat stradal cu gaz, două instituţii de învăţământ superior şi o industrie producătoare de trăsuri, care au dispărut după bătălie", a declarat Tammy Myers, directorul de la Gettysburg Heritage Center.

Pentru a face loc unor noi expoziţii, muzeul american va renunţa la 95 de statui în mărime naturală, două picturi în ulei de mari dimensiuni ale primilor doi preşedinţi americani, George Washington şi John Adams, ca şi piese vechi de mobilier, steaguri de epocă şi alte artefacte din acea perioadă.

Peste 100 de persoane au venit în această săptămână să vadă obiectele care vor fi vândute la licitaţie în cursul zilei de sâmbătă.

Pentru redeschiderea sa din luna iunie, muzeul prevede înlocuirea exponatelor care se concentrau asupra celebrei bătălii cu faţade istorice, reprezentând oraşul Gettysburg, aşa cum era acesta înainte de luptă.

Peste 50.000 de soldaţi au fost ucişi, răniţi sau daţi dispăruţi în timpul Bătăliei de la Gettysburg, care a avut loc în perioada 1-3 iulie 1863. Bătălia s-a dat într-o zonă cu o suprafaţă de 129 kilometri pătraţi din jurul acestui orăşel care avea 2.500 de locuitori.

Bătălia de la Gettysburg este considerată un punct de cotitură în acest război care a păstrat Statele Unite ale Americii sub forma unui singur stat şi dus la abolirea sclaviei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici