Un adolescent american, inculpat după ce a comis un atentat inspirat din "Fight Club"

Un adolescent new-yorkez a fost inculpat marţi pentru că a comis un atentat împotriva unei cafenele Starbucks din New York la 25 mai, fără a provoca victime, pentru care s-a inspirat de filmul "Fight Club", a anunţat poliţia locală.

19 afișări
Imaginea articolului Un adolescent american, inculpat după ce a comis un atentat inspirat din "Fight Club"

Un adolescent american, inculpat după ce a comis un atentat inspirat din "Fight Club"

Kyle Shaw, în vârstă de 17 ani, a fost arestat pentru atentatul comis cu ajutorul unei bombe artizanale, confecţionată dintr-o sticlă de plastic plină cu praf. Explozia a provocat numai pagube materiale uşoare în cafeneaua situată într-un cartier foarte şic din New York, Upper East Side.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei locale, Raymond Kelly, tânărul s-a inspirat din celebrul film "Fight Club", al lui David Fincher, în care actorii principali au fost Brad Pitt şi Edward Norton.

Acţiunea filmului - criticat pentru scenele de o violenţă rară - l-a determinat pe Kyle Shaw să îşi înfiinţeze propriul "Club de luptă" care se reuneşte cu ocazia luptelor în Central Park.

"Similar personajului interpretat de Brad Pitt, Kyle Shaw a declarat că doreşte să includă o «Operaţiune haos» în activitatea propriului său «Fight Club», scopul manevrelor fiind, ca şi în film, de a arunca în aer simbolurile capitalismului american", a explicat miercuri Raymond Kelly.

Potrivit lui Kelly, "în film, o cafenea Starbucks figurează printre ţintele" acestor atacuri. În realitate, este vorba despre ceea ce unul dintre personaje descrie drept "o cafenea în franciză", dar nu a Starbucks.

Ideea filmului "Fight Club" - a cărui acţiune se inspiră din romanul lui Chuck Palahniuk - este de a denunţa alienarea şi pierderea masculinităţii în societatea actuală de consum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici