Un album postum cu înregistrări inedite ale rockerului Kurt Cobain va fi lansat în noiembrie

Un album postum care conţine înregistrări inedite ale rockerului Kurt Cobain, fostul solist al trupei Nirvana, va fi lansat pe piaţă pe 6 noiembrie, informează lefigaro.fr.

162 afișări
Imaginea articolului Un album postum cu înregistrări inedite ale rockerului Kurt Cobain va fi lansat în noiembrie

Kurt Cobain (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Zvonurile despre acest proiect muzical au apărut de mai multe luni în presa americană, însă informaţia a fost confirmată abia de curând. Brett Morgen, regizorul documentarului "Kurt Cobain: Montage of Heck", consacrat liderului trupei Nirvana, a precizat că noul album va fi lansat pe 6 noiembrie, în paralel cu lansarea filmului său pe DVD şi BluRay.

La peste 25 de ani de la moartea rockerului, care s-a sinucis în 1994, noi piese ale acestuia vor fi dezvăluite publicului larg. Albumul, ce va fi lansat de Universal Music, nu are deocamdată un titlu oficial. El va conţine însă toate fragmentele muzicale utilizate pentru acel documentar, dar şi alte 12 cântece suplimentare, cu stiluri cuprinse "între thrash metal şi ragtime şi tot ce se află între cele două", precizează cineastul.

Printre înregistrări se află mai multe duete înregistrate de Kurt Cobain cu soţia lui, Courtney Love, câteva coveruri după piese ale trupei The Beatles, dar şi o serie de compoziţii originale. Albumul va include, de asemenea, "montaje audio" şi "o scenetă", în care Kurt Cobain interpretează mai multe personaje.

Cineastul a descoperit aceste înregistrări, care însumează peste 200 de ore de muzică, pe casete audio şi video, în perioada în care s-a documentat pentru filmul său.

Filmul "Kurt Cobain: Montage of Heck", deja lansat în cinematografele nord-americane şi difuzat de postul de televiziune cu plată HBO, a primit mai multe nominalizări la ediţia din acest an a premiilor Primetime Emmy, în pofida numeroaselor critici care au vizat caracterul său voyeurist şi ambiguu. Documentarul lasă în suspensie numeroase întrebări, în special declaraţiile lapidare făcute de Courtney Love despre tentativa de sinucidere a soţului ei la Roma, cu câteva zile înainte de moartea sa.

Kurt Cobain şi Courtney Love s-au cunoscut la începutul anilor 1990, iar relaţia lor a fost una turbulentă, marcată de consumul excesiv de droguri şi de alcool. Cei doi muzicieni s-au căsătorit pe 24 februarie 1992, iar fiica lor, Frances Bean Cobain, s-a născut pe 18 august 1992.

Kurt Cobain avea 27 de ani atunci când s-a sinucis prin împuşcare pe 5 aprilie 1994 în vila lui din Seattle. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit după trei zile.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor 1980, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii 1990, cu hituri precum "Smells Like Teen Spirit" and "Come As You Are".

După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea. Trupa rock Nirvana a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici