Un american a suferit o operaţie de transplant de faţă şi mâini

  • Joe DiMeo, un american de 22 ani, se recuperează după un transplant rar de faţă şi de mâini
  • Joe, pacient: Trebuie să ai foarte multă motivaţie, răbdare, să fii puternic
  • Eduardo Rodriguez, medic: Toate acestea au fost cercetări, e o responsabilitate mare
224 afișări
Imaginea articolului Un american a suferit o operaţie de transplant de faţă şi mâini

Un american a suferit o operaţie de transplant de faţă şi mâini

Joe DiMeo, un american de 22 de ani, învaţă din nou cum să zâmbească, să clipească şi cum să-şi folosească mâinile. Face acest lucru la şase luni după ce a suferit o operaţie extrem de rară în care i-au fost transplantate faţa şi ambele mâini.

În urmă cu doi ani, tânărul a fost ars grav într-un accident de maşină.

„Au fost nevoiţi să îmi aputeze vârful degetelor, iar faţa mi-a fost arsă şi aveam ca nişte fante mici în ochi. Deci, a fost ca şi cum aş privi printr-un gard legat de lanţ”, povesteşte Joe DiMeo. „Trebuie să ai foarte multă motivaţie, răbdare şi să fii puternic când treci prin aşa ceva. Nu poţi să renunţi”.

Doctorii estimau iniţial că există 6% şanse ca să găsească un donator compatibil.

Însă, Joe a avut noroc. Aşa că, la scurt timp, procedura care a durat 23 de ore a fost completată.

Acum îşi împarte timpul între orele de recuperare de la spital şi activităţile sale preferate - biliardul şi joaca alături de câinele său Buster.

„Este o responsabilitate pe care trebuie să o duc dacă vrem să mergem mai departe cu progresele medicale. Toate acestea sunt cercetări. Nu este ca şi cum cineva ar fi făcut acest lucru înainte că avem un program şi o reţetă de urmat”, a explicat Eduardo Rodriguez, preşedintele departamentului de chirurgie plastică NYU.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici