Un an de doliu pentru fanii lui Michael Jackson, artist care şi-a regăsit popularitatea după moarte

Fanii cântăreţului Michael Jackson se pregătesc să comemoreze, vineri, împlinirea unui an de la decesul "regelui muzicii pop", un artist care a cunoscut, după moarte, o creştere spectaculoasă de popularitate.

27 afișări
Imaginea articolului Un an de doliu pentru fanii lui Michael Jackson, artist care şi-a regăsit popularitatea după moarte

Un an de doliu pentru fanii lui Michael Jackson, artist care şi-a regăsit popularitatea după moarte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vineri se va împlini un an de când Michael Jackson a murit, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente, în reşedinţa sa din Los Angeles, cu doar câteva săptămâni înainte de mult aşteptata sa revenire pe scenă, într-o serie de 50 de concerte pe care urma să le susţină la O2 Arena din Londra.

Cu ocazia comemorării morţii sale, care a declanşat un imens val de emoţie în lume, dar şi o uriaşă acoperire mediatică, cimitirul Forest Lawn din Glendale, o periferie a metropolei Los Angeles, unde este înmormântat starul american, va permite, în mod excepţional, accesul fanilor.

Aceştia nu vor putea, totuşi, să intre în mausoleul în care îşi doarme somnul de veci cântăreţul american. "Se va putea merge în jurul mausoleului, dar nu se va putea intra. Nu va fi posibil", a precizat sergentul Tom Lorenz, adăugând că autorităţile din California le recomandă fanilor starului dispărut să nu vină în grupuri prea mari la cimitir.

"Nu veţi putea dormi în corturi în afara cimitirului, pe timpul nopţii, şi nu veţi putea să vă aşezaţi scaunele pe trotuare (în faţa intrării) pentru a intra primii", a explicat aceeaşi sursă.

În seara următoare, un concert-tribut va fi organizat la un hotel din Beverly Hills, la care vor asista câţiva dintre membrii familiei Jackson care au sprijinit acest eveniment.

"Obiectivul este de a-i reuni în acelaşi loc pe membrii familiei Jackson, celebrităţi şi fani, pentru a aduce un omagiu moştenirii lăsate de Michael Jackson", a declarat unul dintre organizatori. Biletele pentru acest concert se vând pentru sume cuprinse între 150 de dolari şi 500 de dolari.

Privaţi astfel de o mare ceremonie la care accesul să fie liber, fanii ar putea, totuşi, să se consoleze cu ideea că, după moartea sa, Michael Jackson şi-a recâştigat popularitatea de odinioară, iar vânzările albumelor sale au atins cote ameţitoare.

Potrivit Billboard Magazine, imperiul Jackson a generat venituri de peste un miliard de dolari după moartea cântăreţului, din vânzări de discuri, DVD-uri şi produse derivate.

"Şi astăzi, oamenii sunt încă interesaţi de Elvis Presley. Iar eu cred că va exista în mod similar un interes de durată pentru Michael Jackson", a declarat, la începutul anului, John Branca, unul dintre administratorii imperiului Jackson, cu ocazia semnării contractului de 250 de milioane de dolari cu Sony Music.

Şi imaginea publică a cântăreţului s-a îmbunătăţit considerabil după dispariţia acestuia, în parte graţie filmului documentar despre ultimul său turneu, "This Is It", în care a fost prezentat ca un muzician şi dansator extrem de atent cu arta sa, contrastând cu imaginea excentricului "Jacko cel trăsnit" (Wacko Jacko), o poreclă adusă de excesele şi scandalurile din ultimii ani de viaţă ai starului.

Scandalurile aşteptate de mulţi după moartea lui Michael Jackson nu au avut loc: mama starului, Katherine, a obţinut fără dificultate custodia copiilor cântăreţului, iar averea acestuia este administrată de cele două persoane pe care muzicianul le-a desemnat în ultimul său testament, cu respectarea tuturor părţilor şi fără a face valuri în familia Jackson.

Singurul punct care suscită încă vii pasiuni este destinul lui Conrad Murray, ultimul medic al lui Michael Jackson, acuzat de omucidere involuntară prin administrarea anestezicului propofol, substanţa care a cauzat decesul starului.

Medicul Conrad Murray a recunoscut în faţa instanţei că i-a administrat lui Michael Jackson acest medicament, însă a precizat că a făcut acest lucru la cererea regelui muzicii pop, care îl folosea ca un somnifer. De atunci, au avut loc numeroase audieri la tribunalul din Los Angeles, justiţia americană putând să se pronunţe asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei medicului Conrad Murray în timpul acestei veri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici