Un arhitect iranian vine în ajutorul pinguinilor şi lansează igluurile plutitoare

  • Un arhitect iranian vine în ajutorul pinguinilor prin construcţia unor igluuri
  • Igluurile oferă adăpost şi un loc sigur pentru împerechere
  • Pinguinii din Antarctica ar putea dispărea în următorii 80 de ani
648 afișări
Imaginea articolului Un arhitect iranian vine în ajutorul pinguinilor şi lansează igluurile plutitoare

Încălzirea globală nu ne afectează doar pe noi, ci şi multe animale. Un arhitect a găsit soluţia să salveze pinguinii din Antarctica, ameninţaţi de dispariţie.

Arhitectul iranian Sajjad Navidi vine în ajutorul oamenilor de ştiinţă cu un proiect inedit. El vrea să protejeze pinguinii din Antarctica de schimbările cauzate de topirea gheţii.

Igluurile plutitoare sunt special concepute pentru a proteja păsările de temperaturi care pot depăşi chiar si -50 de grade Celsius.

Construcţia are două componente principale. Cea de sus este asemănătoare unui iglu şi oferă spaţiu suficient pinguinilor să-şi creeze cuiburile de ouă şi componenta subacvatică imită forma unor bureţi de mare conectaţi la un pendul oscilant, care produce electricitate pentru a menţine temperatura scăzută. Astfel, gheaţa pe care este amplasat igluu-ul nu se va topi.

Pinguinii au mare nevoie ca proiectul să devină realitate. Oamenii de ştiinţă spun că în ritmul actual, 86% din pingunii din Antarctica vor dispărea până în anul 2100.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici