Un băiat de 9 ani dă sfaturi pentru relaţii sentimentale reuşite

Un băiat american în vârstă de nouă ani este autorul unei cărţi cu sfaturi despre modul în care băieţii ar trebui să vorbească cu fetele, intitulată "How To Talk To Girls", pe care a început să o scrie în cadrul unui proiect şcolar,  informează BBC News online.

575 afișări
Imaginea articolului Un băiat de 9 ani dă sfaturi pentru relaţii sentimentale reuşite

Un băiat de 9 ani dă sfaturi pentru relaţii sentimentale reuşite (Imagine: news.bbc.co.uk)

Cartea lui Alec Greven a devenit bestseller recomandat de New York Times.

"Am observat, la joacă, cum băieţii strică lucrurile şi am văzut şi greşelile pe care le fac", spune Alec. "Mulţi băieţi au conversaţii neinspirate cu fetele sau nu pot accepta dacă sunt părăsiţi de ele", adaugă el.

În opinia băiatului în vârstă de nouă ani, cheia pentru câştigarea inimii unei fete este să arăţi că eşti interesat de ce spune aceasta. "Obiectivul principal este să o laşi să vorbească mult, astfel încât să nu intervii prea des în conversaţie şi să strici lucrurile", spune el.

În cartea sa, Alec sugerează că bărbaţii îşi pot alege şi un model după exemplul căruia să acţioneze.

"Cea mai bună alegere pentru majoritatea băieţilor sunt fetele comune. Trebuie să ţineţi minte că fetele foarte drăguţe sunt lipsite de inimă atunci când vine vorba de băieţi", menţionează Alec.

Băiatul a fost chiar invitat de un post de radio să îşi demonstreze tehnica de conversaţie cu o tânără de 22 de ani din California, Kristina Sorge. Băiatul a început prin a discuta despre filme foarte cunoscute, pe care amândoi le-au vizionat, apoi a continuat pe alte teme. Ulterior, băiatul a insistat că e uşor să faci conversaţia să avanseze.

"Dacă eram mai mare, poate aş fi invitat-o în oraş", spune el.

În ceea ce o priveşte pe tânără, aceasta a spus că "băiatul stăpâneşte jocul. Sfaturile sunt excelente. Ar trebui, însă, să mai crească 10 ani".

Pe lângă sfaturile despre modul în care trebuie acţionat pentru a face o relaţie să funcţioneze, Alec dă şi idei pentru momentele în care relaţiile nu mai merg la fel de bine.

Când te desparţi, "trebuie să spui ceva de genul «nu cred că această relaţie va funcţiona, dar aş vrea să rămânem prieteni»", consideră el. Celor părăsiţi, Alec le spune că "viaţa este grea, mergi înainte. Dacă nu poţi să treci peste asta, eşti terminat".

În pofida faimei sale de guru junior al dragostei, Alec spune că nu are nicio prietenă, în afară de propria mamă. "Sunt prea tânăr pentru întâlniri şi toate lucrurile astea", spune el.

Alec lucrează deja la mai multe continuări ale cărţii "How To Talk To Girls" (Cum să vorbeşti cu fetele, n.r.), dar şi la "How To Talk To Moms" (Cum să vorbeşti cu mamele, n.r.), "How To Talk To Dads" (Cum să vorbeşti cu taţii, n.r.) şi "How To Talk To Grandparents" (Cum să vorbeşti cu bunicii, n.r.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici