Un broker a vândut din greşeală 5 milioane din acţiunile preşedintelui companiei

  • Li Dongsheng, preşedinte şi fondator al TCL Technology Group, a trebuit să răscumpere 5 milioane de acţiuni ale propriei companii, din cauza unei greşeli a unuia dintre brokerii săi.
  • Acţiunile au fost vândute marţi la 13:03, iar Li le-a răscumpărat 2 ore mai târziu.
  • 5,2 milioane de dolari a plătit preşedintele companiei pentru răscumpărarea acţiunilor.
1318 afișări
Imaginea articolului Un broker a vândut din greşeală 5 milioane din acţiunile preşedintelui companiei

Profimedia

Preşedintele companiei chineze de electronice TCL Technology Group a declarat marţi că un comerciant a vândut 5 milioane de acţiuni din contul său, după ce a apăsat o tastă greşită, eroare clasică numită „deget gras”.
 
Un document de securitate a arătat că preşedintele şi fondatorul Li Dongsheng a vândut marţi după-amiază cinci milioane de acţiuni. Vânzarea a avut loc la ora 13:03. Le-a cumpărat înapoi doar două ore mai târziu pentru aproximativ 5,2 milioane de dolari, notează Business Insider.
 
Li a precizat că un comerciant a introdus un marcator de acţiuni incorect. Tranzacţiile „cu degetele grase” sunt rezultatul unei erori umane la lovirea unei taste greşite pe o tastatură. Uneori, impactul lor pe piaţă poate fi foarte mare.
 
Preşedintele companieiu a spus  că va dona 44.000 de dolari companiei, care produce panouri LCD pentru ecrane de televiziune.
 
Preşedintele şi fondatorul TCL Technology Group şi-a cerut scuze faţă de acţionarii săi şi a spus că decizia de a cumpăra din nou acţiunile i-a aparţinut în totaliate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici