Un bust al lui Cezar, descoperit în Franţa

Un bust în mărime naturală din marmură al lui Iulius Cezar, reprezentat cu chelie şi trăsături îmbătrânite, a fost descoperit în fluviul Ron, în Arles, sudul Franţei, oraş roman pe care împăratul l-a fondat în 46 î.Cr., a anunţat Ministerul francez al Culturii.

94 afișări
Imaginea articolului Un bust al lui Cezar, descoperit în Franţa

Un bust al lui Cezar, descoperit în Franţa

Trei alte statui, dintre care una a zeului Neptun, datând de la începutul secolului al III-lea d.Cr., au fost scoase la lumina zilei la acelaşi sit arheologic.

"Alături de acestea au mai fost descoperite un capitel din marmură, fragmente de capiteluri cu frunze de acant, un altar şi coloane", a precizat ministerul.

Bustul imperial, care constituie "cea mai veche reprezentare cunoscută a lui Cezar", este "tipic pentru o serie de portrete realiste ale epocii republicane".

"Ipoteza mea este că bustul lui Cezar a fost aruncat în fluviu după asasinarea sa, pentru că nu dădea bine să fii considerat partizan al lui. La Roma nu s-au găsit statui ale lui Cezar realizate în timpul vieţii sale: toate sunt postume", a spus arheologul Luc Long, coordonator al lucrărilor arheologice.

"Descoperirea pare să confirme că edificiile importante au apărut foarte devreme în cartierul Trinquetaille", lângă oraşul Arles, a adăugat expertul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici